Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Smršavio zbog sina: Ne želim da on prerano ostane bez oca

Smršavio zbog sina: Ne želim da on prerano ostane bez oca
1

Osim prekomjerne težine, Amerikanac je muku mučio i s depresijom, no sada mu se život drastično poboljšao na različite načine - uključujući i onaj dio u spavaćoj sobi...

VIDEO

Gordon Gauss odlučio je živjeti dulje zbog svog dvogodišnjeg sina. Međutim za čovjeka koji je u jednom trenutku dosegao 200 kilograma, to nije nimalo lak zadatak. 

- Već u srednjoj školi imao sam višak težine, oko stotinjak kilograma. Pred kraj prve godine fakulteta nakupio sam još dodatnih kilograma - kaže. Tijekom studentskih godina, Gordon je bio sve manje i manje aktivan i jednostavno je jeo više. Kad je završio faks, imao je 150 kilograma. Pomalo je zapadao u depresiju. 

Pokretanje videa...

01:29

Zaposlenje, stres i svakodnevni život negativno su utjecali na njega pa je sa samo 26 godina već imao 175 kila. Znao je da nešto mora poduzeti, pa je otišao na dijetu. Skinuo je 60 kilograma, ali bez motivacije da nastavi, prestao je pratiti obroke, prestao je ići u teretanu, a depresija se pojačavala i kilogrami ponovno rasli. Došao je do 'magične' brojke od 200 kilograma koje je držao do siječnja 2018. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne znam kako mi nije bilo dosadno jesti toliko - kazao je. Nije mogao ustati i sići stubama. Nije se mogao kretati po kući.

- Nisam mogao ništa učiniti - prisjeća se Gordon. U doba kad je smršavio u njegov život su ušli njegova supruga i sada dvogodišnji sin.

Preokret u mršavljenju

Kako se u siječnju 2018. obilježilo deset godina od smrti svekra od srčanog udara, Gordonu se tada upalila žaruljica. 

- Razmišljao sam o tome. Razmišljao sam o svom dvoipolgodišnjem sinu i rekao si: "Moram smršavjeti da bih mogao biti ovdje zbog njega" - kazao je i dodao da je odlučio skinuti kile unatoč svojim problemima s depresijom. Morao je to učiniti za sina. 

Na putovanje nije krenuo sam, već je imao pomoć stručnjaka za mentalno zdravlje da mu pomogne u borbi s depresijom, te osobnog trenera.

Liječe pretilost: U Varaždinu kreću operacije za mršavljenje
Liječe pretilost: U Varaždinu kreću operacije za mršavljenje

Brojao je kalorije i sa suprugom dijelio zdrave recepte za njih dvoje. Odrekao se gotovo svog šećera i prerađene hrane. U samo 10 mjeseci, sve ove navike pomogle su mu da spadne na 120 kilograma, odnosno izgubi punih 80. 

- Došao sam do toga da nisam mogao hodati 10 minuta, a da me ne bole koljena i leđa i da sam gotov nakon 20 minuta. Prije tri tjedna izašao sam i trčao 10 kilometara. Znači sve se dramatično promijenilo. Moja razina energije je sjajna. Otkrivam da mi treba manje sna - objasnio je. 

- Rekao bih i da mi se libido dramatično povećao, tako da je to dobro. Vjerojatno više smeta mojoj ženi, ali to se vraća na isti nivo kao dok sam bio na fakultetu - smatra Gordon. 

Test: 9 proizvoda za mršavljenje - Da li zaista djeluju?
Test: 9 proizvoda za mršavljenje - Da li zaista djeluju?

Poručio je ljudima da se ne zavaravaju s rečenicom: "Počet ću sutra, za tjedan ili mjesec dana". 

- Nemojte početi sutra, samo počnite odmah, jer vam ne mogu reći koliko sam sebi puta rekao "Oh, počet ću u ponedjeljak." Zato samo počnite sada - zaključuje. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija kolinda 12:39

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno