Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Smućkaj i uživaj: U 10 sekundi do 10 osvježavajućih koktela

Smućkaj i uživaj: U 10 sekundi do 10 osvježavajućih koktela

BOŽANSTVENO JE! Tonik možete obojiti voćnim sirupom ili aromatizirati citrusima, a mineralnu obogatiti izmiksanim voćem, kaže nam barmenica Božica Filipčić iz zagrebačkog Excelente bara

VIDEO

Za originalne koktele važno je koristiti točne sastojke, ne pretjerivati s količinom pojedinih sastojaka ili je smanjivati, zato što tako automatski mijenjate okuse. U suprotnom je to vaša miksologija i to više nije taj koktel, objašnjava nam koktel majstorica Božica Filipčić iz zagrebačkog Excelente bara.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

10 koktela za 10 04:35

Odlučite li se za eksperimentiranje, nastavlja, mineralnu možete zamijeniti primjerice gaziranim pićem s okusom limuna i limete za slađu varijantu. Mojitu možete dodavati voće – jagodu, mango, marakuju, borovnicu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Voće možete koristiti u obliku pirea kojeg jednostavno izmiksate u blenderu. Ovisno o tome koliko slatko volite, dodaje se šećer.

- Mojito se primjerice na Kubi ne pije s mrvljenim ledom nego s kockama leda jer se tamo on jako brzo topi, a radi se i s bijelim šećerom. Kod nas se najčešće radi sa šećernim sirupom, iako netko voli osjetiti pravi šećer - objašnjava Božica.

Gin tonic je pak koktel od dva glavna sastojka, no ima bezbroj varijacija.

Brzi ljetni recepti koje možete napraviti u 30 minuta!
Brzi ljetni recepti koje možete napraviti u 30 minuta!

- Osnova mu je gin, no tonic može biti klasičan, bitter, ružičasti... Tonic možete aromatizirati limunom, narančom, grejpom... - predlaže barmenica. Dodaje da koktele možete ukrasiti kriškama citrusa, njihovim koricama, trokutom ili listovima ananasa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45

Miki's frape za odrasle

Božica je samo za 24sata osmislila i fantastičan Miki’s, alkoholni frape inspiriran popularnim mišem koji uskoro planira uvesti u ponudu Excelentea.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Miki's koktel 00:46

- Za Miki’s pomiješajte kuglicu čokolade s dvije kuglice vanilije, 5 cl (50 ml) tekućeg šlaga, 5 kockica leda i 2 Oreo keksa te 5 cl votke. Sve izmiksajte u blenderu. Ulijte u čašu, ukrasite šlagom u spreju i s 2 Oreo keksa za uši - savjetuje. Dodaje da se Miki’s tehnički ne može nazvati koktelom jer ima šlag za dekoraciju, zbog čega više spada pod frape za odrasle.

- Za ružičasti bi se Miki’s, odnosno u tom slučaju Mini’s, čokoladni sladoled mogao zamijeniti jagodom. Dječju varijantu možete napraviti na isti način, samo bez votke. A radite li varijantu za odrasle, votku možete zamijeniti čokoladnim likerom, rumom ili drugim omiljenim pićem - zaključuje koktel majstorica.

10 božanstvenih recepata barmenice Božice

MOJITO

Pola limete izrezane na kockice i tri žličice smeđeg šećera izdrobite, dodajte 5 cl bijelog ruma i 5 cl mineralne, nekoliko listova svježe mente. Mentu pritisnite da ispusti svoj sok, na to dodajte drobljeni led i promiješajte.

CUBA LIBRE

Pola limete izrezane na kockice izdrobite, dodajte kocke leda i 5 cl tamnog ruma te nadopunite pićem s okusom kole. Postoji više varijanti miksanja. Možete promiješati žlicom ili u shakeru pa onda nadopuniti pićem s okusom kole.

B.B.C.

U blenderu pomiješajte 5 cl Baileysa, pola banane, 2 cl pirea ili sirupa od kokosa, 4 cl vrhnja za šlag i 5 cl soka od ananasa. Imate li kokosovo vrhnje, ono može zamijeniti i pire i šlag. Ukrasite trokutom ananasa na čaši savjetuje koktel majstorica Božica.

GIN TONIC

Većinu čaše napunite ledom - bilo bi dobro čak 70 posto. Ulijte 5 cl gina i nadopunite tonicom ovisno o tome koliko jak koktel želite. Možete koristiti ružičasti tonic ili ga obojiti sirupom. Za voćni gin tonic dodajte izdrobljeno voće - jagode, borovnice...

TEQUILA SUNRISE

Ulijte 5 cl tekile u čašu napunjenu ledom, dopunite do vrha sokom od naranče te dodajte 2 cl Grenadina sirupa - on će završiti na dnu, objašnjava nam barmenica. Ukrasite kriškom naranče i promiješajte slamkom prije ispijanja.

K-PAX

Četvrtinu limete iscijedite i dodajte cijelu tu četvrtinu u shaker s ledom. Dodajte malo pirea borovnice ili nekoliko borovnica koje treba zgnječiti, te ulijte pola soka od naranče i pola soka od ananasa da napunite čašu. Izmiksajte u shakeru s ledom i natočite.

CAIPIROSKA JAGODA

Pola limete se zdrobi, doda se malo pirea od jagode ili zdrobljene jagode sa šećerom. Jagode možete i izmiksati u blenderu za pire. Dolijte 5 cl votke i led. Izmiksajte sastojke u shakeru i ulijte u čašu.

HUGO

Četvrtinu limete istisnite u visoku čašu (iscijedite sok) i ubacite ju u čašu s ledom i listićima svježe mente. Dodajte 2 cl sirupa od bazge, 5 cl pjenušca i 5 cl mineralne. Promiješajte i poslužite, savjetuje barmenica.

BLOODY MARY

U čašu s ledom dodajte 5 cl vodke, 2 cl limunova soka te soka od rajčice po ukusu (oko 5 cl), malo Worcestershire umaka, soli, papra, tabasca i celera. Jedino je zabilježeno da ide 5 cl votke, ostalo varira. Izmiksajte u shakeru.

LONG ISLAND ICE TEA

Pomiješajte 1 cl gina, 1 cl vodke, 1 cl bijelog ruma, 1 cl tekile, 1 cl šećernog sirupa (ili 3 žličice smeđeg šećera) i 2 cl limunova soka. Izmiksajte u shakeru s ledom i nadopunite pićem s okusom kole. Za jači koktel stavite po 2 cl alkohola

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi ne idu zajedno i ne podnose se

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'