Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Što sve radi za i protiv celulita: Jabuka uklanja, šećer dodaje

Što sve radi za i protiv celulita: Jabuka uklanja, šećer dodaje
1

Najbolji početak borbe protiv celulita je redovita šetnja prirodom. Uspjehu će pridonijeti i toplo-hladno tuširanje te puno svježega voća i povrća u jelovniku

VIDEO

Mrski jastučići manje su vidljivi na tamnoj, osunčanoj koži. No umjesto prekomjerna izlaganja štetnim sunčevim zrakama, radije odaberite zdraviju varijantu - sredstva za samotamnjenje, savjetuju stručnjaci. Želite li se ipak ozbiljnije uhvatiti u koštac s celulitom, u borbu je najvažnije krenuti neopterećeno. Umjesto svakodnevna detaljna analiziranja kože bedara i trbuha, koncentrirajte se na male, ali dugoročne promjene navika, što će pokazati vidljive rezultate. Celulit je najmrskiji neprijatelj ženske figure, a usprkos bogatstvu, teško ga se rješavaju i zvijezde. 

No to ne znači da će senzualna Beyoncé pred publikom panično skrivati svoje zamamne obline ili da će poznate mršavice, poput Kate Moss i Mische Barton, zbog vidljiva celulita odustati od nošenja “vrućih hlačica”. Promjena u glavi rezultirat će promjenom i na tijelu, tvrde stručnjaci. Stoga za početak prošećite prirodom uživajući pritom u sočnoj zelenoj jabuci.

Sunce samo pogoršava

Sunčanje može poprilično istaknuti celulit, upozoravaju stručnjaci. Nakon samo četiri minute izlaganja jakom ljetnom suncu, elastinska i kolagenska kožna vlakna počinju propadati, zbog čega se koža stanjuje, a celulit postaje još vidljiviji.

Pektin u jabuci bori se protiv kolesterola

Jabuka sadrži vodu, vitamine, minerale i vlakna koji reguliraju probavu, a pojačavaju i izlučivanje mokraće. Pektin u jabuci lako je topiv u vodi, a bubreći, “zarobljava” molekule kolesterola izbacujući ga iz organizma.

Najgori neprijatelj je šećer

Osim što deblja, šećer stvrdnjuje kolagen te se čini da kolagenska vlakna potiskuju prema površini kože. Masnoća tako postaje još vidljivija. Uz to, šećer usporava cirkulaciju. Zato je hranu bogatu šećerom najbolje izbjegavati.

Dan počinje 'citrusnim buđenjem'

Bez vode nema ni uklanjanja celulita. Dobro je popiti barem litru vode i nekoliko biljnih čajeva svaki dan. Dan je najbolje započeti ispijanjem čaše tople vode u koju ste dodali sok svježe iscijeđena limuna.

Kombinirani tuš za bolju cirkulaciju

Osim “citrusnog” buđenja, stručnjaci preporučuju ranojutarnje naizmjenično hladno-toplo tuširanje. Takav će kombinirani tuš strelovito potaknuti cirkulaciju i ubrzati protok limfe, objašnjavaju.

Aromaterapija za glatku kožu

Kućna masaža esencijalnim uljima grejpa, crnog papra i smreke potaknut će eliminaciju otrova iz tijela. Ulja kadulje i ružmarina ubrzat će cirkulaciju, a ulje čempresa djeluje snažno protiv zadržavanja tekućina.

Celulit - ok, no i dalje pjevam

Zgodna Beyoncé ne srami se celulita. Protiv njega, savjetuju aromaterapeuti, odlično djeluje esencijalno ulje pačulija, koje smanjuje apetit, sprečava zadržavanje tekućina, tonira i učvršćuje kožu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku