Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Sol skida tvrdokornu masnoću s tave, riža čisti mlinac za kavu

Sol skida tvrdokornu masnoću s tave, riža čisti mlinac za kavu
1

Tajne prekaljenih kućanica: Iskoristite trikove kojima su se služile naše bake i majke te očistite kuhinjske uređaje kao što je blender za najviše deset minuta

VIDEO

Uz pomoć malih trikova možete uštedjeti dragocjeno vrijeme koje nemilosrdno trošite na čišćenje blendera, mikrovalne pećnice, aparata za kavu, tvrdokornih naslaga s tava te ostaloga kuhinjskog pribora. 

- Nakon što izlijete gotov napitak, posudu blendera odmah stavite u sudoper, ulijte u nju malo vode i dodajte nekoliko kapi deterdženta za pranje posuđa. Posudu vratite na blender te ga uključite na dvadesetak sekundi. Zatim samo dobro isperite i čišćenje blendera završeno je u samo 60 sekundi - savjetuje dr. Jill Grimes. Mikrovalnu pećnicu možete bez muke očistiti za pet minuta. Nakon uporabe u pećnicu stavite grudu mokrih papirnatih ručnika te je uključite i ostavite da radi najvećom snagom od tri do pet minuta. 

Para iz mokrih ručnika učinkovito će omekšati svu nečistoću na stjenkama pećnice. Kad se papirnati ručnici ohlade, njima samo prebrišite unutrašnjost pećnice.

Riža čisti mlinac za kavu 

U mlinčić za kavu stavite pola šake nekuhane bijele riže te ga nakratko uključite. Riža će savršeno očistiti unutrašnjost.

Sol skida tvrdokorne masnoće s tave

Tavu od lijevanog željeza istrljajte s nekoliko žlica soli i papirnatim ručnikom te isperite. Zatim unutrašnjost premažite jestivim uljem, koje će obnoviti neprianjajući sloj.

Prirodno do čistog aparata za kavu

Četvrtinu vrča napunite ledom. iscijedite sok iz dvije kriške limuna te dodajte dvije žlice soli. Brzo miješajte oko dvije minute. Na kraju samo isperite vrč toplom vodom.

Limun i voda upijaju teške mirise

U šalicu vode dodajte pola šalice limunova soka. Uključite mikrovalnu pećnicu da na najvišoj temperaturi radi od tri do pet minuta. Ostavite u pećnici desetak minuta da upije neugodne mirise.  

Četkica uklanja ostatke hrane 

U kuhinji uvijek imajte čistu četkicu za zube jer ćete njome najlakše odstraniti ostatke hrane koji su se zadržali u rupicama ribeža. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje