Tajne prekaljenih kućanica: Iskoristite trikove kojima su se služile naše bake i majke te očistite kuhinjske uređaje kao što je blender za najviše deset minuta
Sol skida tvrdokornu masnoću s tave, riža čisti mlinac za kavu
Uz pomoć malih trikova možete uštedjeti dragocjeno vrijeme koje nemilosrdno trošite na čišćenje blendera, mikrovalne pećnice, aparata za kavu, tvrdokornih naslaga s tava te ostaloga kuhinjskog pribora.
- Nakon što izlijete gotov napitak, posudu blendera odmah stavite u sudoper, ulijte u nju malo vode i dodajte nekoliko kapi deterdženta za pranje posuđa. Posudu vratite na blender te ga uključite na dvadesetak sekundi. Zatim samo dobro isperite i čišćenje blendera završeno je u samo 60 sekundi - savjetuje dr. Jill Grimes. Mikrovalnu pećnicu možete bez muke očistiti za pet minuta. Nakon uporabe u pećnicu stavite grudu mokrih papirnatih ručnika te je uključite i ostavite da radi najvećom snagom od tri do pet minuta.
Para iz mokrih ručnika učinkovito će omekšati svu nečistoću na stjenkama pećnice. Kad se papirnati ručnici ohlade, njima samo prebrišite unutrašnjost pećnice.
Riža čisti mlinac za kavu
U mlinčić za kavu stavite pola šake nekuhane bijele riže te ga nakratko uključite. Riža će savršeno očistiti unutrašnjost.
Sol skida tvrdokorne masnoće s tave
Tavu od lijevanog željeza istrljajte s nekoliko žlica soli i papirnatim ručnikom te isperite. Zatim unutrašnjost premažite jestivim uljem, koje će obnoviti neprianjajući sloj.
Prirodno do čistog aparata za kavu
Četvrtinu vrča napunite ledom. iscijedite sok iz dvije kriške limuna te dodajte dvije žlice soli. Brzo miješajte oko dvije minute. Na kraju samo isperite vrč toplom vodom.
Limun i voda upijaju teške mirise
U šalicu vode dodajte pola šalice limunova soka. Uključite mikrovalnu pećnicu da na najvišoj temperaturi radi od tri do pet minuta. Ostavite u pećnici desetak minuta da upije neugodne mirise.
Četkica uklanja ostatke hrane
U kuhinji uvijek imajte čistu četkicu za zube jer ćete njome najlakše odstraniti ostatke hrane koji su se zadržali u rupicama ribeža.