Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Spas za nove majke: Seks puni energijom i tjera monotoniju

Neke majke toliko su iscrpljene da im i seks postaje obaveza koja oduzima vrijeme. Vođenje ljubavi opušta, puni energijom i podsjeća da niste samo majka nego i prekrasna žena, tvrdi autorica

Kad je seks uz majčinstvo monoton, žene često ne žele priznati problem, nego se prave da ne postoji, a tako ga ne mogu riješiti, kaže Valerie Davis Raskin, autorica knjige “Great Sex for Moms”

Foto: Promo

- Neke majke toliko su iscrpljene zbog izazova majčinstva da im i seks postaje obaveza koja oduzima vrijeme. Ako ste majka, vjerojatno ponekad nemate energije za vođenje ljubavi. Ako tijekom vođenja ljubavi brinete i razmišljate o problemima, umjesto da se opustite i uživate, seks postaje opterećenje. Radite li to iz osjećaja krivnje ili obaveze, radije nemojte, jer seks koji se svodi na odbrojavanje minuta dok partner ne svrši nema smisla - kaže autorica.

KNJIGA DANA Tajna bliskosti u ljubavnoj vezi: Dragi, molim te upali svjetlo...

Svjesna je da povratak intimnosti nakon porođaja može biti težak, no tvrdi da se vrijedi potruditi jer će vas odličan seks napuniti energijom. Zato se treba što prije ponovno zbližiti s partnerom u krevetu. 

KNJIGA DANA Seks spaja parove kao ljepilo, a vezu će podići na novu razinu

- Premda žene misle kako će vremena za seks naći tek kad djeca odrastu i odsele se, 20 godina previše je vremena za odricanje od vođenja ljubavi s mužem. Seks nakon rođenja djece pojačava ljubav među partnerima, opušta, tješi i uklanja stres. On pridonosi emocionalnoj bliskosti partnera i podsjeća vas da niste samo majka, nego i prekrasna žena - ističe autorica.

Komentari (26)
  • Neki sex umara... Tko zna razumjet će me.

    29. 11. 2018,   19:50
  • Ta autorica u zivotu nije podignula teret tezi od 1 kg, sigurno spava do podne i nije se vruce vode napila....

    30. 11. 2018,   12:42
  • Hahaha da...

    29. 11. 2018,   20:12