Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Spašene vjeverice iz Maksimira su bolje i samo traže mlijeko

Zeusu je ozlijeđena šapica i zbog toga se sporije oporavalja, dok Ares odlično napreduje. Bebe vjeverice trebaju stalnu njegu i pažnju, te jako kompleksnu prehranu

Zeus i Ares vjeverice su koje se zbog pada iz gnijezda trenutno nalaze u stanu kod volonterke dok dovoljno ne narastu pa će biti prebačene u udrugu za divlje životinje AWAP u Zaprešiću. Nakon dojave građana 6. ožujka da se vjeverice nalaze na tlu u Maksimiru i da su vjerojatno ozlijeđene prvo su ih preuzeli djelatnici Dumovca.

Tamo su utvrdili da se radi o vjevericama starima četiri tjedna, te su kasnije prevezene u udrugu za divlje životinje AWAP, koju vodi Ingeborg Bata

Hranjenje zdrave bebe vjeverice. Prozdrljivci :D

Objavljuje AWAP Divlje Životinje u Subota, 16. ožujka 2019.

- Vjeverice sada imaju oko mjesec i pol dana i još jedu na špricu. Hrane se dehidriranom hranom, mliječnom formulom za mačiće ili svježim kozjim mlijekom - govori Bata, voditeljica udruge AWAP.

Zeusu je ozlijeđena šapica i zbog toga se sporije oporavlja, dok Ares odlično napreduje. Bebe vjeverice trebaju stalnu njegu i pažnju, te jako kompleksnu prehranu. Zbog toga se ne može svatko brinuti za njih. 

Kada se vjeverice u potpunosti naviknu na krutu hranu i počnu pokazivati znakove prirodnog ponašanja, poput zakopavanja oraha, tek tada se mogu pustiti u divljinu. Ares će bi mogao već iduće sezone biti pušten, dok će to za Zeusa biti ipak malo kasnije zbog ozlijede.

ONI SU GROZNI I ZLI: Ova tri horoskopska znaka nije briga za druge i nitko ih ne želi u svojoj blizini

Komentari (8)
  • Srecom pa ih nisu nasli divljaci koji bi ih sutali nogom kao onog jeza neki dan

    20. 3. 2019,   14:25
  • Da odmah kazem da se te vjeverice nece moci pustiti u prirodu jer će biti naviknute na ljudsku majku. Imao jednog, prosao sve, znam i imam činjenice.

    20. 3. 2019,   14:28
  • ma ljubice male

    20. 3. 2019,   16:18