Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Spasili ga od raka jetre prvom operacijom te vrste na svijetu

Sve je dobro prošlo, uspjeli smo ukloniti tumor zajedno sa glavnim jetrenim venama, ostavljajući Ivanovu jetru da preživi oslanjajući se samo na novu venu, rekao je profesor Peter Lodge

Liječnici su mu davali svega 6 posto šanse da će kemoterapija biti uspješna nakon što su mu 2013. godine dijagnosticirali rak crijeva i jetre. Ivan Dagg (53) iz Velike Britanije mislio je da pred sobom ima još svega nekoliko mjeseci života, tako su mu rekli. 

Međutim, nakon pet godina višestrukih operacija te nakon komplicirane operacije na jetri, prve takve izvedene u svijetu, kazali su mu da bolesti više nema, prenosi Mirror.

Da nešto s njim nije u redu primijetio je nakon što je počeo naglo gubiti na težini i konstantno je bio umoran. Liječnici su mu te 2013. na crijevima pronašli rak crijeva četvrtog stupnja koji se proširio na jetru. Uslijedile su četiri operacije i kemoterapija.

SNJEŽANA JE VJEROVALA LIJEČNICIMA Pobijedila rak dojke: Rekla sam sebi ‘To je kao da imaš gripu’

- Posljednjih nekoliko godina osjećao sam se kao da sam u vlaku smrti, no sada sam konačno pozitivan glede svoje budućnosti. Probudio sam se nakon operacije i profesor Lodge mi je rekao da je uspio ukloniti tumor. Bilo je to divno čuti - prisjetio se Ivan.

- Sada se vraćam na posao i radujem budućnosti sa svojom obitelji. Nitko ne zna što mi budućnost nosi, ali vrlo sam sretan. Sve je moglo i drugačije završiti - dodao je.

We work with many internationally renowned consultants at Spire Leeds – including Professor Peter Lodge, one of the...

Objavljuje Spire Leeds HospitalČetvrtak, 17. siječnja 2019.

Prvi takav zahvat na jetri, koji je Ivanu spasio život, izveo je jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za operacije na jetri profesor Peter Lodge. Ivanovu operaciju ocijenio je vrlo visoko rizičnom, a izveo ju je u bolnici Spire u Leedsu.

- Sve je dobro prošlo, uspjeli smo ukloniti tumor zajedno sa glavnim jetrenim venama, ostavljajući Ivanovu jetru da preživi oslanjajući se samo na novu venu. Da nova vena nije izrasla, ne bih mogao obaviti tu operaciju. Bio je to vrlo rizičan i izuzetno kompliciran kirurški zahvat na jetri i jedan od najtežih koje sam ikada morao napraviti - objasnio je ovaj profesor.

- Bez operacije Ivanu bi preostalo još svega nekoliko mjeseci života. Mislim da bi mu kemoterapija dala nekoliko dodatnih mjeseci, ali to je sve. Vrlo sam zadovoljan Ivanovim napretkom - dodao. 

Ivan sada mora svaka tri mjeseca odlaziti na kontrole.

 

Komentari (13)
  • čestitke, i neka mu daljnji život bude u sreći i zdravlju. Ali, zamisli ti sad tog genijalca, tog dragulja medicine, taj doktor Peter Lodge!!!! Naklon do poda! A takvog genijalca, koji spašava otpisane, jedan Messi ili Ronaldo mogu "poslati po cigarete u trafiku"- Ma šta Messi ili Ronaldo! Čak i prosječni gurač lopte ga može kupiti za tjednu plaću. Žalosno je koliko su vrijednosti izopačene.

    2. 2. 2019,   14:54
  • Svaka čast doktore...

    2. 2. 2019,   16:07
  • ZELENBOSTAN sve si rekao, ali da se nadovezem. Ne moze covjek shvatiti da bi si neki zbog nogometasa isjekli vene. Zato svijet ide u 3pm.

    2. 2. 2019,   19:24