Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Mali trikovi usporavaju starenje te čuvaju izgled i poletnost

Mali trikovi usporavaju starenje te čuvaju izgled i poletnost
1

Preparati na bazi maslinovog ulja, kombinirane vježbe poput pilatesa i plivanja te dovoljno sna i kalcija očuvat će vitalnost organizma te usporiti neželjeno starenje

VIDEO

Žene se najviše pribojavaju starenja i debljanja. No iako je starenje neizbježno, može se usporiti. Pojava bora tako je najočitiji znak starenja. S godinama, koža zbog nepravilnog održavanja postaje suha i gruba, a bore su najvidljivije oko očiju. Ispiranje, toniranje i hidratiziranje tri su najvažnija koraka za održavanje kože mladom. Žene bolje financijske situacije uvijek si mogu priuštiti kozmetičke zahvate, no u protjerivanju bora puno će pomoći i preparati na bazi maslinovog ulja.

Kombinirane vježbe daju najviše rezultata

Kako bi spriječili debljanje, preporuča se najmanje 30 minuta dnevne aktivnosti. Nakon 30-te dobro je kombinirati različite vježbe, a joga, aerobik, plivanje i pilates samo su neke od korisnih opcija. Odaberite vježbe u kojima ćete uživati kako ne bi brzo izgubili volju.

Dobar raspored na tanjuru

Prehrana bi se trebala sastojati od mješavine zelenog povrća, voća, žitarica i mahunarki. Odaberite boje koje predstavljaju dugu, kao što su špinat, kukuruz, rajčica, paprika, jagode, borovnice i grožđe. Hrana na tanjuru trebala bi sadržavati 75 posto namirnica na biljnoj bazi, a ostatak proteine poput jaja, ribe i mesa. 

Kalcij za vitalnost

Dovoljne količine kalcija kao i vitamina D pomažu u sprečavanju osteoporoze, glavnog uzročnika lomova kostiju u žena. Nakon 50. godine, preporučena dnevna doza kalcija je 1200 mg. Dobar izvor kalcija su i mliječni proizvodi, sok od naranče te riba.

Jedno piće na dan

Umjerene količine alkohola mogu zaštititi od bolesti srca, ali alkoholna pića mogu ometati učinkovitost određenih lijekova. Dobro bi se bilo ograničiti na jedno piće na dan.

Spavajte dovoljno

Spavanje je od vitalne važnosti za pravilan rad  tijela. Dok je nekima dovoljno pet do šest sati sna, neki mogu spavati i do deset sati. Probajte izbjeći popodnevni san jer je korisniji kratki odmor od 10 do 15 minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'