Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Spriječite 'useljavanje' pauka u vaš dom pomoću ovih trikova

Spriječite 'useljavanje' pauka u vaš dom pomoću ovih trikova

Veliki kućni pauci imaju tendenciju tražiti mjesta koja su skrivena od ljudi, a na kojima se mogu gnijezditi. U pitanju su topla i mračna mjesta, poput prostora ispod kauča i kreveta

VIDEO

Jedna žena koja ima problema s velikim brojem paukova u kući se požalila u Facebook grupi We Love Mrs Hinch kako njezin sprej s lavandom više ne funkcionira. 

Prestrašena žena preklinjala je da joj ljudi pomognu da se jednom zauvijek riješi paukova. 

Članovi grupe su joj brzo priskočili u pomoć s raznim savjetima, a onda se pojavio jedan član grupe koji je otkrio svoju tajnu s kojom se zauvijek riješio paukova iz kuće. 

fresh  chestnuts in sack bag on the old wooden table

- Kesteni. Svake godine skupljamo svježe kestene i stavljamo ih u zdjele u sobama. To stvarno puno pomaže - napisao je. 

- Kesteni u malim tanjurićima ili vazama su kod nas skriveni po cijeloj kući - napisao je drugi.

Ipak, čini se da je prijedlog s kestenima samo mit. Dr. Geoff Oxford s britanskog Arahnološkog društva je objasnio da je Kraljevsko društvo kemičara još 2010. godine razotkrilo mit o kestenima i dokazalo da oni nikako ne utječu na paukove, a učenici Osnovne škole Roselyon u Cornwallu osvojili su nagradu te godine za svoje neformalno istraživanje koje je pokazalo da paucima kesteni uopće ne smetaju. U istraživanju su djeca stavljala paukove u kutije s kestenima i uvidjela da paucima to uopće ne smeta. 

Čistite kao ludi, ali bez učinka? Jer ste zaboravili očistiti ovo...
Čistite kao ludi, ali bez učinka? Jer ste zaboravili očistiti ovo...

Još jedan prijedlog je bio staviti ulje s mirisima citrusa ili mente oko kuće te da se sve biljke premjeste van kuće. 

- Nekoliko kapi ulja paprene metvice pomiješane s vodom staviti u boce s raspršivačem te prskati prostor oko prozora i vanjskih vrata. Nakon par sprejanja više nikad vam neće ući u kuću - savjetovao je još jedan član grupe. 

Njemački kemičar Hartmut Foerster opisao je tu mješavinu kao 'toksičnu' za insekte, iako pauci nisu insekti, dok drugi kažu da mirisi citrusa i metvice ipak odbijaju i paukove.

Pauci imaju tendenciju ulaziti u kuće i stanove u kasno ljeto i ranu jesen kako bi pronašli partnera i pripremili se za zimu.

Veliki kućni pauci imaju tendenciju tražiti mjesta koja su skrivena od ljudi, a na kojima se mogu gnijezditi. U pitanju su topla i mračna mjesta, poput prostora ispod kauča i kreveta. 

Upala slijepog crijeva može vas ubiti: Mučnine su upozorenje
Upala slijepog crijeva može vas ubiti: Mučnine su upozorenje

Traže bijele zidove i površine kako bi 'se pokazali' potencijalnim partnerima, a uz zidove jako vole i kade.  Vaš dom služi kao toplo, suho mjesto, idealno za pauke koji traže sigurnost i udobnost. 

Što zapravo funkcionira?

Postoji mnogo praktičnih savjeta koji mogu spriječiti invaziju pauka:

  • Prskanje mirisnog osvježivača zraka od paprene metvice u vašem domu je isproban i provjeren trik. Pauci stvarno ne podnose miris metvice. 
  • Redovno usisavanje će spriječiti nakupljanje mrvica hrane koje privlače razne insekte kojima se pauci hrane. 
  • Uklonite svu paučinu. 
  • Uklonite kompostere ili vreće pune pokošene trave ili odrezanih ruža što dalje od kuće. Također, pauci ne vole osvijetljena mjesta pa je i to jedan od načina pomoću kojih ih možete odvratiti od svojeg doma. 
  • Životinje, a posebno mačke, ganjaju sve što se pomiče i borit će se protiv tih neželjenih insekata, buba i ostalih sitnih bića koja se neželjeno useljavaju u vaše domove.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje