Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Srebro - neprikosnoveni pobjednik na ulagačkom tržištu

None Foto: Wolfgang Hartmann

Investitori su prepoznali golem potencijal cjenovnoga rasta druge najvažnije plemenite kovine. Želite li se priključiti dobitnicima?

Ako mislite da je skok cijene zlata od 25 posto na svjetskim tržištima u prvoj polovici ove godine bio iznenađujuće golem, provjerite srebro. U odnosu na siječanj 2016. godine, današnja cijena srebra viša je za 44 posto! Riječ je vjerojatno o najsnažnijem rastu bilo koje investicijske klase dostupne na svjetskom tržištu za ulaganje, uključujući i dionice.

Strelovit rast cijene srebra na svjetskim burzama prouzročen je značajnom industrijskom, ali i ulagačkom potražnjom. Srebro je metal koji ima mnoštvo nezaobilaznih primjena u brojnim industrijama. Svaki elektronički uređaj - računalo, pametni telefon ili televizor - sadrži nekoliko grama ove plemenite kovine. Bez srebra ne bismo mogli telefonirati, niti bismo mogli surfati internetom. Zbog toga je vrijednost ove kovine nemjerljiva.

Prilika za ulagače

Srebro je sve popularniji investicijski metal. Ulagači su prepoznali golem potencijal rasta cijene srebra. Kroz mnoga stoljeća, jedan gram zlata u pravilu je vrijedio između 8 i 15 grama srebra.

Danas je, međutim, taj odnos u golemom nesrazmjeru. Za jedan gram zlata danas možete kupiti čak 65 grama srebra. Mnogi analitičari smatraju kako se taj omjer mora vratiti u povijesne okvire. A to znači da bi cijena srebra mogla rasti značajno brže nego cijena zlata. I upravo u toj činjenici mnogi ulagači vide golemu priliku.

Srebro je kroz povijest služilo srednjem sloju građanstva za male i srednje transakcije dobara i usluga. U nekim svjetskim jezicima riječ za srebro identična je riječi za novac.

Ako želite kupiti investicijsko srebro u formi srebrnih poluga i srebrnih kovanica vrhunske kvalitete i reputacije, obratite se tvrtki Tetragram projekt d.o.o. iz Zagreba. Stručnjaci vodećeg regionalnog brokera investicijskim zlatom i srebrom pomoći će vam odabrati investicijske proizvode od plemenitih kovina koji su najbolji za vaše potrebe. Za više informacija, nazovite telefonski broj 01/236-5857 ili 098-209-236, u radno vrijeme, radnim danom od 9 do 17 sati.

 

O mogućnostima kupnje, plaćanja i isporuke srebra u Hrvatskoj možete doznati više putem internetski stranica www.tetragram.hr i www.plemenit.hr.