Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Srušen mit: Muškarci su puno bolji u multitaskingu od žena?

None Foto: Allmoviephoto.com

U praćenju vremena na tri različita sata, muškarci su bili bolji od žena, s time da sposobnost žena da rade više stvari istovremeno ovisi o menstrualnom ciklusu

Uvriježeno mišljenje da su žene bolje u multitaskingu od muškaraca samo je mit, utvrdila je studija švedskog Sveučilišta Stockholm provedena na 160 ljudi u dobi od 20. do 43. godine. 

Ispitanici su trebali istovremeno pratiti vrijeme na tri različita sata i pratiti imena na zaslonu računala i pritisnuti mišom nakon što se neka od njih pojave. Muškarci su u obavljanju ovih zadataka bili puno uspješniji od žena, piše Daily Mail. Također, sposobnost žena da istovremeno obavljaju više stvari ovisi o njihovom menstrualnom ciklusu. One su najbolje u multitaskingu za vrijeme menstruacije, a najlošije tijekom ovulacije dok je razina hormona estrogena viša nego inače, potvrdila je studija. 

- Multitasking se povezuje s prostornom vizualizacijom, odnosno sposobnošću da predmet zamislite u tri dimenzije. A ta je prostorna vizualizacija kod žena povezana s menstrualnim ciklusom, pa kako on varira tako varira i sposobnost obavljanja više stvari istovremeno - objasnio je voditelj studije Timo Maentylae. 

Komentari (9)
  • znali smo mi to i prije, samo se nismo htjeli praviti važni ;)

    26. 10. 2012,   12:31
  • sva sreća da žene imaju menstrualne cikluse, ...!! Na što bi se inače izgovarale, kad im nešto ne ide od ruke!!??

    27. 10. 2012,   11:59
  • Ajde muškarci, pustit ćemo vas da povjerujete u ovaj članak :)))))

    27. 10. 2012,   15:54