Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stakla na autu ćete odlediti za nekoliko sekundi - uz ovaj trik

None Foto: Dreamstime

Ovaj fantastičan savjet posebno će vam biti koristan ujutro kada jurite na posao, a vani je toliko hladno da jedva čekate ući u automobil, upaliti grijanje i zagrijati promrzle prste

Radi se o spreju za odleđivanje koji možete napraviti kod kuće, za nekoliko minuta. Spasit će vas od mukotrpnog struganja. Sve što trebate napraviti je našpricati tom tekućinom stakla i led će se otopiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Znači, ako pri ruci nemate sprej za odleđivanje stakala na automobilu, posegnite za medicinskim alkoholom i vodom. Ulijte ih u bocu s raspršivačem u omjeru 2:1 (dvije trećine alkohola i trećina vode), promućkajte, i to je to. 

I KAKO DA SE NE ZALEDE Trikovi kako otvoriti zaleđena vrata na autu bez puno muke

Dobro bi bilo da jednu takvu bocu imate u kući,a jednu u automobilu. 

Dio tekućine možete uliti i u minijaturnu bocu s raspršivačem i držati je u torbici ili džepu od jakne - kako bi stakla mogli odlediti i kada se vraćate kući s posla ili ako ste "zaglavili"  negdje pa su se stakla ponovno zaledila. To je posebno korisno ako ste u gradu, a zaledi vam se brava na vratima od automobila. Naime, ova tekućina pomaže i u tom slučaju.

Pogledajte u videu kako ga napraviti:

Dodatni savjeti:

 • Zaleđena stakla nikada ne zalijevajte vrućom vodom jer mogu popucati, posebno ako već imaju manja oštećenja, upozoravaju stručnjaci. Pametniji zbor je mlaka voda koju na staklo nanesite krpom.
 • Ako se nađete negdje u gradu, stakla vam se zalede, a kod sebe nemate ni sprej, ni toplu vodu ni strugalicu - posegnite za kreditnom karticom i ostružite led. To će ići malo sporije, ali ipak ćete nakon nekog vremena moći sjesti u auto i odvesti se kući.
 • Stavite karton na stakla. Ovo je odličan način prevencije da se stakla na autu uopće ne zalede. Umjesto kartona možete staviti i stari ručnik. 
Komentari (136)
 • Da me ekipa ispred dućana vidi na šta rasipam alkohol, to bi mi bilo zadnje u životu što sam napravio.

  28. 2. 2018,   13:14
 • Zima nema čaroliju ako ujutro ne sjedneš u zamrznuti auto,griješ ga 15 minuta da bi temp.bila -5 unutar auta, strugaš staklo 10 minuta,kod disanja iz tebe izlazi para koda pušiš cigaretu,a volan ne možeš držat bez rukavica i onda napokon želiš krenuti jer več kasniš na posao,a kad ono bam ručna zaleđena!!!!

  28. 2. 2018,   12:44
 • ak se možeš setiti de si sinoć ostavil auto, samo se nagneš na šajbu i dva tri puta hukneš..

  28. 2. 2018,   13:38