Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stalno kašljete? Evo kada to shvatiti ozbiljno i otići doktoru

Komentari (9)
 • Sto ce mi doktor pomoci? Njemu mogu jedino ici ako sumnjam na rak pluca. Inace si mozemo smai pomoci oko kaslja. Ja napravim sirup od lovorovog lista i odlicno nam doma ublazi kasalj koji brzo prodje.

  3. 1. 2018,   10:09
 • Ja dođem kod svog doktora, sjednem i on pita: ''šta ti je''... Pa da znam šta mi je ne bi dolazio kod njega... Sljedeće pitanje mu je obavezno: ''šta smo ti ono prošli put propisali od lijekova''... Neznam i ne zanima me, nit je to moj posao... Ako ne znaš, zapiši si negdje... Najbolje da sam sebi dam dijagnozu i propišem lijekove a on nek i dalje prima plaću i kreše sestru...

  3. 1. 2018,   10:32
  • znam sve..uff.

   3. 1. 2018,   10:36
  • Takvi kao ti su najteži pacijenti. Ne žele surađivati , reći što ih muči a traže pomoć. Što bi doktor trebao ? Na osnovu tvog izgleda i pojave odrediti dijagnozu ? Ako te pita ...što ti je ... naravno da je to u smislu kakve tegobe imaš , boli li te glava , grlo , ruka , noga , leđa , ne znam nešto drugo ali ti se očito praviš grbav i umjesto da doktoru olakšaš posao ti radiš suprotno. Što više informacija doktor dobije od tebe lakše će mu biti postaviti dijagnozu, što je više u tvom interesu nego u njegovom . Kad to shvatiš možda će ti doktor prije postaviti dijagnozu nego ovako , dureći se kao neko razmaženo derište . . ..

   3. 1. 2018,   11:14
  • Dođi jednom kod njega pa ćeš shvatit o čemu pričam... Lijepo mu kažeš simptome i onda on počne ispitivat mene šta ja mislim šta bi moglo biti... Kašljem ko konj, ako mu ja kažem da mi posluša pluća, on će ih i poslušat...ako ne kažem, neće mu pasti na pamet... Ako mu ja kažem da bi bilo dobro povadit nalaze on će dati uputnicu, ako mu ne kažem, to mu neće pasti na pamet...

   3. 1. 2018,   11:44
 • najbolje piti sirup ako ne prolazi onda u doktora

  3. 1. 2018,   10:40
 • Što će tii doktor pomoći? Pa kašalj je samo simptom neke bolesti , prema tome po vrsti , trajanju , učestalosti kašlja doktor može na osnovu toga pronaći bolest čiji je jedan od simptoma i kašalj . Znači kašalj nije bolest , kao ni temperatura nego simptom i tijelo nas upozorava na nešto drugo što ne valja.

  3. 1. 2018,   11:19
 • kasalj moze biti simptom svega.tesko je prepoznat kad je nesto ozbiljno.moze biti simptom astme,bronhitisa prehlade ali i ozbiljnih stanja kao sto su rak pluca,plucna embolija.

  3. 1. 2018,   10:30
 • Super članak

  3. 1. 2018,   11:45