Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Stanite s pilulama i provjerite sviđa li vam se dečko i dalje...'

None Foto: Allmoviephoto.com

Zbog hormona, žene koje piju pilule s vremenom više preferiraju nježnije i vjernije muškarce nego macho tipove. Stručnjaci savjetuju provjeravanje prije udaje...

Prije nego li se odluče udati, žene bi trebale prestati uzimati kontracepcijske pilule, savjetuju stručnjaci nakon provedenog istraživanja u Velikoj Britaniji na 2500 žena. Pilula utječe na način na koji žena doživljava svog partnera, pa tako one koje ih uzimaju u prosjeku ostaju dvije godine duže u vezi, iako je kemija nestala. One su također nezadovoljnije svojim seksualnim životom, a njihovi partneri ih manje privlače nego žene koje ne piju pilule, piše The Huffington Post

No one više cijene njihovu vjernost, potporu i brigu za obitelj. Razlog za to krije se u hormonima u piluli zbog kojih pripadnicama ljepšeg spola nisu privlačni macho muškarci nego nježniji tipovi s kojim se vide na duge staze, potvrđuje studija. 

- Da bi bila sigurna u svoju odluku, žena bi par mjeseci prije braka trebala isprobati nehormonalnu kontracepciju. Na taj će način saznati da li joj se partner i dalje sviđa te voli li više macho muškarce ili one nježne - savjetuje voditelj dr. Craig Roberts. 

No u tom slučaju ne smiju zaboraviti na druge oblike kontracepcije, kako ne bi ostale trudne u razdoblju u kojemu se premišljaju je li njihov partner onaj pravi ili nije, objašnjava dr. Allan Pacey. 

Prijašnja istraživanja potvrđuju da hormoni u pilulama smanjuju zanimanje žena za macho muškarce, a povećavaju privlačnost prema nježnijim tipovima. 

Komentari (9)
  • aj ča totalka,u jednom članku kažu pij, u drugom ne pij .....

    29. 3. 2012,   16:43
  • ovaj clanak je toliko smijesan da smijesniji ne moze biti >.<

    29. 3. 2012,   15:40
  • Zanimljivo, inače ih nikad nisam pila, al planiram početi (navodno da od njih porastu grudi, a i smanjuju rizik od mnogo vrsta raka). Probat ću na godinu dana, al ne udajem se sigurno, ni pod pilulama niti bez njih.

    30. 3. 2012,   08:18