Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Stare čarape i posteljina istjerat će prašinu iz doma

Stare čarape i posteljina  istjerat će prašinu iz doma
1

Svakodnevne stvari iz doma mogu psolužiti kao izvrsno oruđe koje će lako, jeftino i brzo istjerati prašinu iz svakog ugla i spriječiti da se vrati

VIDEO

Protresti tipkovnicu s vremena na vrijeme kako biste se riješili prašine i nečistoća je dobro, ali rješava samo mali dio problema. Jer veći dio prljavštine čvrsto se “drži” za tipke. Nakon što je iskopčate iz računala, ljepljivom stranom selotejpa prođite između tipaka, a potom ih prebrišite vlažnim maramicama. Jer one će sjajno očistiti gotovo sve; ruke nakon točenja benzina, slušalicu telefona, namještaj... Čak će upiti i mrlje od tekućina na tepihu. Dok će vlažne maramice uštedjeti novac, rukavice će uštedjeti vrijeme. Brisanje vaza ili lustera s kompliciranim uzorcima krpom traje satima. Ako se na ruku stavi platnena rukavica, gotovo je za tren.  A za laštenje drvenog namještaja poslužit će kuhinjska rukavica. Kako je deblja, na jednu stranu možete nanijeti laštilo, a drugom ga skupljati. Tako umjesto da zasluženi odmor provedete u čišćenju i pospremanju doma, možete si “priuštiti” druženje ili se jednostavno odmoriti i ne raditi apsolutno ništa.

POSTELJINA ŠTITI ODJEĆU
Spremite li ljetnu odjeću u stare jastučnice ili navlake za poplun, prašina ih neće dotaći. Nakon što ih odlučite koristiti, samo ih operite u perilici.

ČAČKALICA ZA UTORE
Nakupljenu nečistoću oko tipki na daljinskom upravljaču, u sitnim pukotinama i uglovima uklonit će čačkalice. Namočite ih u alkohol i sastružite.

OMEKŠIVAČ ČISTI TV
Ako se na krpu kojom se briše prašina s ekrana stavi nekoliko kapi omekšivača, on će smanjiti statički elektricitet monitora, a time i povratak prašine.

KIŠOBRAN ZA LUSTERE
Prije no što krenete čistiti luster, otvorite kišobran i objesite ga naopačke, drškom za luster. Uhvatit će svu popadalu prašinu te leptire koji su došli preblizu vrućim žaruljama.

ISPUHIVANJE BOCOM
Prazna plastična boca, od primjerice deterdženta, zahvaljujući sitnom otvoru ispuhat će prašinu iz nedohvatljivih uglova, između tipaka na tipkovnici. Samo je treba dobro pritisnuti.

KISTOVI ZA PROZORE 
Čisti kist će pokupiti prašinu iz uglova prozora. No i zaštititi od nakupljanja nove. Namočite ga u malo dizela i pređite po prozoru te potom obrišite čistom krpom. Prašina će ga se kloniti.

ČARAPA PERE ROLETE
Metalne rolete, “venecijanere”, možete skinuti i potopiti u kadi u vodu s desetinom octa. No jednastavno ih možete i prebrisati starom čarapom na koju ste nakapali omekšivač. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara