Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stare gume pretvorite u stol, stolice ili krevet za ljubimce...

Osim što ćete na ovaj način osvježiti svoj prostor neobičnim i zanimljivim komadima i pri tome štedjeti, istodobno reciklirate stare stvari i na taj način brinete za okoliš

Stare gume možete iskoristiti za vanjski i unutarnji namještaj. Pretvorite ih u unikatne stoliće sa stolicama, tabure, košaru za pse ili teglice za cvijeće. Osim što ćete na ovaj način osvježiti svoj prostor neobičnim i zanimljivim komadima, istodobno reciklirate stare stvari i na taj način brinete za okoliš.

Najjednostavniji pothvat je stol koji možete napraviti od nekoliko guma, ovisno koju visinu želite. Za početak uzmite kist i obojite gume u boju koja će odgovarati osobnosti interijera i vašim željama. Zatim slažite gume jednu na drugu i međusobno ih učvrstite ljepilom.

Želite li biti još malo kreativniji, na gumu možete pričvrsiti drvene nogice, a na prazninu u sredini gume dodati zanimljive detalje, poput mreže ili drveta u boji. Gume su idealne za ukrašavanje vrta i okućnice, a sve što trebate napraviti je napuniti ih zemljom i zasaditi biljke. I u ovom slučaju možete se igrati cijelim spektrom boja ako vam crna djeluje nezanimljivo.

Pokušajte sa sprejem u zlatnoj ili srebrnoj boji koji će vašim novim lončanicama dati poseban pečat. Još jedna jednostavna, a opet neobična ideja je držač za kišobrane. Na gumi napravite nekoliko rupa kroz koje ćete odlagati kišobrane, a djeca će vam biti zahvalna ako im uz pomoć stare gume napravite gotovo neuništivu klackalicu. Gumu prerežite na pola, okrugli dio neka bude na podu, a na gornji dio pričvrstite dužu dasku s hvataljkama - i to je sve.

Košara za odmor koju će ljubimci obožavati Kako biste usrećili svojeg psa ili mačku novim krevetićem, ne trebate osiromašiti novčanik. Gumu obojite u neku zanimljivu boju te u sredinu smjestite udoban i prostran jastuk. 

Unikatan dizajn pristaje baš svakom interijeru Njegujete li starinski, shabby chic stil ili ste pak ljubitelj minimalizma, gume će se dobro snaći u svakom prostoru. Bitno je da boju prilagodite ostatku interijera. 

Komentari (106)
  • Kako ne. K'o lud sam da mi stan bude stovarište starih guma. Aj'te, moli vas.....

    9. 2. 2017,   18:32
  • Guma uvijek ima miris i vani može proći nešto od ovoga ali u stanu nikako.

    9. 2. 2017,   18:47
  • A tek taj divan miris gume...

    9. 2. 2017,   19:32