Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Stare stvari postaju ponovno korisne, ali u novoj funkciji

Stare stvari postaju ponovno korisne, ali u novoj funkciji
1

Tapison postaje podložak za perilicu ili otirač za automobil, najlonkama se vežu biljke ili skupljaju leće, a pluteni čepovi na stolicama zaštitit će parkete od grebanja

VIDEO

Poderane najlonske čarape nemojte baciti zato što su odlične za laštenje cipela, skidanje laka za nokte i vezanje biljaka uz drvene potpornje. Mogu vas i spasiti ako vam na pod ispadne kontaktna leća, kamenčić iz prstena ili neki drugi vrijedni sitni predmet. Odrežite nogavicu od starih najlonki s čitavom stopalicom i navucite je preko otvora cijevi usisavača. Ako želite dodatno osigurati cijev, navucite još jednu nogavicu čarape. Pričvrstite čarapu čvrsto namotanom gumicom.

Uključite usisavač i pomno usisavajte dio po dio tepiha te ćete ubrzo pronaći izgubljeni predmet uhvaćen na filtar koji ste napravili. I stari tapison je koristan. Komadiće tapisona podmetnite ispod stroja za pranje rublja ako je suviše bučan - tako biste ga mogli barem malo utišati. Od tapisona možete skrojiti i otirače za automobil koje u nuždi možete podmetnuti i pod gume ako zapnete na skliskoj cesti. Pluteni čepovi mogu poslužiti kao zamjena za ribički plovak ili jastučić za igle, a ako ih narežete i zalijepite na dno namještaja, spriječit ćete škripanje i oštećivanje parketa. 

Igle umjesto šibica u kutiji

Priručni pribor za šivanje možete spremiti u kutiju šibica. Tako će vam biti pri ruci na putovanju ako vam se odjeća podere. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Četkica za kukuruz

Četkica za zube na brzinu uklanja kukuruzovu svilu. Korisna je i za čišćenje ribeža za sir te drugih teško dostupnih mjesta. Uz malo vode i sode bikarbone čisti i fuge između pločica. 

Da se kistovi ne osuše...

Bojite li zidove i ustanovite li da nećete moći sve završiti u jednom danu, ne morate prati kistove. Omotajte ih u plastičnu vrećicu i čvrsto stegnite gumicom. Tako se neće osušiti do sutra.

Pravo mjesto za ukosnice

Ukosnice i gumice za kosu stavite na stari kartonski tuljac od toaletnog papira. Ako imate mnogo produžnih kabela, svaki posebno smotajte i provucite kroz tuljac da se žice ne zapletu. Držite jak magnet u kućnoj radionici. 

Magnet kupi čavliće

Prospete li metalne sitnice, primjerice čavliće, skupite ih magnetom. Možete ga nalijepiti i na vrata kupaoničkog ormarića pa na njemu držati pincetu i škarice.

Kutija za vrećice

Staru kutiju maramica možete upotrijebiti za spremanje plastičnih vrećica - tako će zauzimati manje mjesta. Ako iz njih pomno istisnete zrak, u kutiju možete ugurati i do 50 vrećica.

Rukavica za naočale

Vunena rukavica koja je ostala bez para može se pretvoriti u priručnu futrolu za sunčane naočale. Ili je umjesto krpe upotrijebite za brisanje prašine s polica i raznih sitnih predmeta.

Gumice na vješalicama

Elastične gumice možete staviti na krajeve vješalica kako s njih ne bi klizili odjevni predmeti od glatkih materijala, npr. spavaćice. Ili njima učvrstite buket cvijeća kako bi u vazi zadržao oblik.

Folija čuva kvake

Kako ne biste umrljali kvake dok bojite namještaj, omotajte ih aluminijskom folijom. Folijom možete omotati domaća peciva da dulje ostanu topla ili je zgužvati i njome oribati lonce. 

Od računala do gulaša

Stara podloga za miš (platnena - nipošto plastična) može se pretvoriti u podložak za vruće lonce. Ako imate dvije, kroz rubove provucite elastične vrpce i pretvorite ih u podloške za koljena. 

Za sjajne cipele i lopate

Biljno ulje vraća sjaj kožnatim cipelama. Najprije ih očistite vlažnom krpom pa natrljajte s malo ulja mekom krpom. Ako lopatu za čišćenje snijega premažete uljem, snijeg se neće lijepiti za nju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...