Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Starije ste od 60? Uskladite svoj stil klasičnim modelima...

Starije ste od 60? Uskladite svoj stil klasičnim modelima...
1

Hrvatska dizajnerica povodom 5000. broja 24sata odabrala je temu kako uskladiti stil i godine. Zlatno pravilo je da žene koje žele izgledati mlađe na taj način mogu izgubiti - karizmatičnost...

VIDEO

Žena treba njegovati svoj stil, ali pritom mora izbjeći najveću modnu pogrešku - nipošto se ne bi smjela truditi da pod svaku cijenu izgleda 15 godina mlađe, savjetuje naša današnja urednica rubrike Život, dizajnerica Matija Vujica. 

Tako se gubi karizma, kaže kreatorica dodajući kako se dobrim modnim odabirom mogu jako pomladiti. 

Naši dizajneri ističu: Hoodica ide na sako, tenisice na odijelo
Naši dizajneri ističu: Hoodica ide na sako, tenisice na odijelo

- Gospođe u zlatnim godinama su u prednosti. One ne bi trebale pratiti modne trendove kao mlađe žene, nego bi trebale izgraditi svoj stil. U tim godinama već imaju i karakter i osobnost kroz koje se mogu dobro izraziti. I moraju imati na umu da nisu neprimjetne - kaže Vujica, čije su kreacije ove godine TV voditeljice Megan Henderson i Megan Telles nosile na crvenom tepihu na dodjeli Oscara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
15 dizajnera čije ime svi znaju, a teško da bi prepoznali na ulici
15 dizajnera čije ime svi znaju, a teško da bi prepoznali na ulici

Modna industrija rijetko obuhvaća žene starije dobi i pritom se često zaboravlja da upravo one mogu biti pravi promotori mode. 
U zrelijoj dobi žene bi trebale  njegovati jednostavne i klasične linije koje mogu izgledati efektno ako ih usklade sofisticirano, napominje dizajnerica Matija Vujica.

- Ne pokušavajte biti ono što niste. Žene koje vole otkačenije kreacije u toj dobi ne bi trebale nositi odijelo, a sportski tipovi nisu za štikle i haljine - dodaje.

Kad je riječ o modnim dodacima, kaže, ženska torbica je detalj koji može oplemeniti ženu. No problem su frizure koje često nisu u skladu s godinama. Žene najčešće griješe jer biraju neprikladne boje i dužinu. 

- U tim godinama često imaju i problem s viškom kilograma. To rješavaju pogrešnim odabirom odjeće birajući preširoke modele - govori i savjetuje da stil istaknete dobrim brošem ili nakitom. 

1. JUDI DENCH (84) Njezin stil krase klasični jednobojni modeli koje podiže jednostavnim nakitom. Nepogrešivo bira i frizure. Godinama nosi prepoznatljivu kratku kosu koja joj odlično pristaje uz crte lica. 

Murder On The Orient Express World Premiere - London

2. HELEN MIRREN (73) Iako je samopouzdanje vaš najbolji modni dodatak, britanska glumica Helen Mirren kaže da će upečatljiva torbica ili nakit podići i najklasičniji look. Britanci je smatraju nacionalnim blagom, a tamošnje žene rado kopiraju njezin stil.  

CinemaCon 2019 - Las Vegas

3. DIANE KEATON (73) Poznata je po tome što se voli igrati modnim stilovima i ne boji se nositi otkačene kreacije. No zna pravu mjeru jer pritom sve usklađuje s godinama. 

AFI Life Achievement Award Gala Tribute To Diane Keaton - Arrivals

4. JANE FONDA (81) Filmska i modna ikona poznata je po odvažnom modnom stilu. Hrabro nosi jednobojne, ali i modele jarkih boja. 

Semi-exclusif - D?®ner du Troph?©e Chopard ?  l

5. CAROLINA HERRERA (80) Modna dizajnerica koja odijeva britansku kraljevsku obitelj također kaže da je ženina najveća modna pogreška kad pokušava izgledati mlađe.

Emporio Armani Opening

NEPREPOZNATLJIVA HUREM: Nekad prekrasna glumica danas izgleda kao plastična lutka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje