Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Stereotipi o seksu gase strast i užitak u krevetu

Stereotipi o seksu gase strast i užitak u krevetu
1

Opterećeni mitovima koje serviraju reklame i filmovi mnogi parovi pogešno su uvjereni kako s njihovim seksualnim životom "nešto ne valja"

VIDEO

Od voćnog šlaga, do filmova seks prodaje sve, no pritom uništava i ono malo samopouzdanja u krevetu koje je ostalo. Muškarci su oduvijek bili opterećeni veličinom, a sveprisutni prizori seksa uvjerili su ih kako  svakih sedam sekundi moraju misliti na obnažene žene, uvijek biti spremni, a u krevetu moraju izdržati satima. U protvnom, “nisu prosječni”. Ni žene nisu bolje prošle. Uz izgled “koji je najvažnija stvar na svijetu”, one moraju znati kako zadovoljiti ne samo sebe nego i partnera. Dok slike strasnih parova napadaju odasvud, mnogi nastoje sreću naći nalikovanjem na likove s filmskih platna. Slušaju njihove “savjete”, a do sladostrašća pokušavaju doći kao što su oni došli u filmu. Ne samo da je, kao i obično, ponor između zbilje i mašte nepremostiv, nego je svaki čovjek jedinstven. A jedinstven je i put do zadovoljavajućeg seksualnog života.

SEKS TRAJE TRI MINUTE
Od vrućih scena u filmovima do ljubavnih romana, seks se predstavlja kao sladostrašće od barem pola sata. No istina je kako prosječan seks “u zbilji”  traje od tri do deset minuta.

ŽENSKE 'GLAVOBOLJE' KLIŠEJ S RAZLOGOM
Dok je muški libido stalan, ženama opada. Nakon četiri godine polovica žena htjelo je seks; nakon 20, samo petina.

'PAROVI SE SEKSAJU DVAPUT NA TJEDAN'
Kao što se ne može znanstveno utvrditi što je “sretan” par, nitko ne može reći koliko je seksa dovoljno. Iskrivljena predodžba s plakata, kino platna i medija uvjerava ljude kako se seksaju premalo, previše ili baš dovoljno. Jedino mjerilo ste vi, a jedini s kim se morate usuglasiti je partner.

NITKO NE ZNA KOLIKA JE PROSJEČNA VELIČINA
Kako muškarci pretjeruju o veličini svog alata čim nauče riječ “centimetar”, anketa inače pouzdanoga Kinseyeva instituta pokazala je kako homoseksualci imaju veće penise od ostalih. Najpouzdaniji su podaci urologa. Dok je njihov bilten 12,9 cm proglasio prosjekom, Međunarodni glasnik istraživanja o impoteniciji nešto je laskaviji: 13,59 cm. 
     
NE MISLE O SEKSU  
Da muškarci na seks misle svakih sedam sekundi često se ponavlja, no rijetko potkrijepi. Studija “Seksualno ponašanje ljudskog mužjaka” tvrdi da 54% “mužjaka” na seks pomisli pet puta na dan, 43% nekoliko puta na tjedan, a preostali rjeđe.

KREVET JE NAJBOLJE MJESTO ZA SEKS
Vrućim seksom u parku ili “na brzaka” u zahodu letećeg aviona ljudi pokušavaju riješiti nedostatak strasti. Iako u takvim izletima nema ništa loše, mnogi se razočaraju. Problemi iz spavaće sobe tamo se moraju i rješavati, a maštovita mjesta za strasne susrete služe kao nadogradnja već ispunjenog seksualnog života. Ili za efektne scene iz filmova. 

VJERNOST JE NAJBOLJA ZAŠTITA OD HIV-a
Svakog dana samo u Africi sida ubije oko 6000 ljudi. No iako nitko nije siguran od HIV-a, ponavljanje kako je sida bolest “modernog društva” odvraća pozornost sa hepatitisa, klamidije i drugih spolnih bolesti. Prema studiji Američkog medicinskog društva, vjerojatnost da se heteroseksualni muškarac zarazi HIV-om je jedan naprema 5 milijuna. Ako koristi kondom, vjerojatnost pada na 1 naprema 50 milijuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...