Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stigao je drugi dio intrigantne priče o obitelji Royal

None Foto: Knjige

Autorica Erin Watt (a to je zapravo pseudonim dviju autorica koje dijele istu strast) napisala je serijal za mlade koji obožavaju i stariji. Njezini su likovi tinejdžeri koji se svakodnevno suočavaju s problemima i ljepotama odrastanja. Njezini su likovi strastveni i eksplozivni, a upravo ta energičnost donijela joj je milijune obožavatelja diljem svijeta.

„Slomljeni princ“ drugi nastavak serijala o obitelji Royal. Ta se obitelj sastoji samo od muškaraca. Tu je otac Callum Royal te njegovih petero zgodnih sinova. Dobro ste pročitali – obitelj se sastoji od šest markantnih muškaraca s velikim utjecajem u društvu. Callum je uspješan biznismen te je sinove poslao u elitnu školu koja će ih pripremiti za život. Kako su majku izgubili, u njihovu domu nastala je rupa koju je teško popuniti. U prvom smo dijelu upoznali Ellu Harper koja je u njihov svijet ušla sasvim neočekivano.

Kako je Callumu njegov najbolji prijatelj, sada preminuli Steve O'Halloran, u zadatak ostavio da se pobrine za njegovu kćer, i njezin se život potpuno promijenio. U uvodnoj smo knjizi, u „Princezi od papira“ svjedočili njihovu obostranom prilagođavanju na zajednički život, a u drugoj bismo knjizi očekivali da će sve biti malo mirnije. No nije tako.

„Slomljeni princ“ pravi je vrtlog intriga i nestabilnosti obitelji kojoj nedostaje svega osim novca. Ova se knjiga većinom bavi Reedom Royalom, koji je i najistaknutiji od braće. Njegova uloga vođe u školi narušena je nekim nemilim događajima te on sve više pada u očima zajednice. Nekoć mladić za kojim ludi svaka djevojka, Reed upada u probleme koji cijelu školu guraju prema kaosu.

Također pratimo njegovu vezu s Ellom koja je počela, ali i naprasno završila u prethodnoj knjizi. Ella je i dalje čvrsta i nepokolebljiva mlada žena koja je svjesna da je novac neće usrećiti. Njezin je život prije Royalovih bio iznimno težak. Svojega oca nikada nije upoznala, a majka joj je nedavno preminula. Ella je naučila kako se nositi s teškim situacijama. No nije naučila kako ostati smirena kada se svijet čovjeka kojeg voli više od svega počne urušavati.

Ljubitelji tinejdžerskih serija poput „Riverdalea“, „Royalsa“ i sličnih doći će na svoje. Autorice su knjige pisale s naumom da stvore modernu sapunicu koja će se na malo tvrđi način baviti odrastanjem. Tako imamo scene koje ne pripadaju klasičnoj književnosti za mlade. Brojne rubne scene seksa, drogiranja i ludih tuluma prikazane su na način koji, iako ponekad eksplicitan, ove situacije prikazuje realistično. Iz tog je razloga serijal zanimljiv i starijim čitateljima koji vole intrige i strast u svijetu u kojem je bogatstvo uobičajeno – a s njime i problemi koji ga okružuju.

Što vam horoskop donosi u nadolazećoj godini: Evo koji će biti najsretniji mjesec za svaki horoskopski znak!

Komentiraj, znaš da želiš!