Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Stil s Madisona vraća damske 60-e na velika modna vrata

Stil s Madisona vraća damske 60-e na velika modna vrata
6

Ni Dita Von Teese ni Victoria Beckham ne mogu odoljeti otmjenom retrostilu, koji je iz formalina izvukla kostimografkinja neodoljive ekipe iz 'Mad Mena' Janie Bryant

VIDEO

Momci i djevojke s Madisona zavrtjeli su modni sat i nadahnuli dizajnere da na ulice vrate modne šezdesete. Serija “Mad Men” osvojila je Emmyja i Zlatni globus, a uspjela je i ući u ormare vjernih obožavatelja. Sve je počelo virtuozom dekade - velikim Yvesom Saint Laurentom, koji je uveo radikalne promjene, a danas se njegovom ostavštinom igraju dizajneri poput Michaela Korsa, koji je prošlogodišnju jesensku kolekciju posvetio upravo elegantnim ‘60-ima. 

Čak ni Dita Von Teese ili dizajnerica Victoria Beckham nije imuna na otmjeni retrostil. Domino efekt je je postignut, a glavna i odgovorna za neodoljivi izgled ekipe iz "Mad Mena" je kostimografkinja Janie Bryant, koja je iz formalina izvukla zaboravljeni modni trend i dala mu vlastiti pečat. Betty Draper (J. Jones), Joan Holloway (C. Hendricks) i ostale djevojke s Madisona vratile su prigušeni seksepil haljina A kroja i glamurozne rukavice, oživjele saten te prisilile žene da muškarcima ukradu cipele. Ili odjure po vlastiti par oksfordica uz koje savršeno pristaje vintage chic kardigan.

- Inspiracija mi je Grace Kelly, ali i moja baka - tvrdi Janie savjetujući ženama da obrišu prašinu s bisera iz bakina ormara i nabave kostim od kašmira - ili vune. Uske kravate i odijela bili su neizostavni komadi muške odjeće u turbulentnim šezdesetima, no nitko ne želi izgledati kao da je izašao iz second hand trgovine. Zato pronađite vlastiti stil te ga obogatite vintage modnim dodacima.

Stari nakit za novi stil

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Emancipacija žena koja pršti iz svake modne pore ‘60-ih godina odrazila se ne samo na odjeću nego i na modne dodatke koje je serija “Mad Men” vratila na tron. Sofisticirane mašne na muškim odijelima ili niske bisera sjajan su elektrošok osobnom stilu.

Za ležernu dnevnu varijantu možete elegantnu ogrlicu kombinirati uz skinny traperice - a navečer uz pripijenu retrohaljinu uz koju su obvezne moderne stiletto cipele.

No umjesto bisera poslužit će i predimenzionirane perle koje podsjećaju na bombone oko vrata - a sjajno pristaju uz ženstveni sat. Eksperimentiranje novim materijalima, metalom, plastikom i papirom promijenilo je lice modnih ‘60-ih, pa će uz haljinu s naslovnice Burde savršeno pristajati visoko postavljen lakirani kožnati remen. Kutiju s nakitom obogatit će i filigranske naušnice, zanimljivi ukrasi za kosu ili dugmad, ali i neobični broševi koji sjajno razbijaju monokromatske odjevne kombinacije.

Strogost elegante punđe “razbit” će retroukrasi u kosi poput svilene trake ili upečatljivih rajfova s kamenčićima ili perjem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'