Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Stiže Chill&Grill: Skoko će peći afrički, a Palfi korejski roštilj

NE PROPUSTITE Prilika je to da po povoljnim cijenama probate posebna jela - argetinske chimichurri sendviče, korejski pork belly wrap, japanske teriyaki ražnjiće, južnoafričku bunny chow piletinu...

VIDEO

U zagrebačkom parku Bundek od subote, 27. travnja do 1. svibnja održava se Chill&Grill, veliki festival klope, cuge i mjuze. Odvest će vas na nezaboravno street food putovanje u kojem ćete moći okusiti interkontinentalne kuhinje na grillu i probati sva jela koja se na žaru peku u Aziji, Africi, Americi, Srednjoj i Južnoj Europi.

Bez obzira na posebnost jela, kao i rang vrhunskih chefova koji su ih osmislili, cijene će biti vrlo pristupačne. Prilika je to da probate sendviče s chimichurri umakom (argentinski umak od češnjaka, peršina, čilija, vinskog octa i maslinovog ulja), teriyaki ražnjiće (u japanskom umaku baziranom na mirinu - rižinom vinu), bunny chow piletinu (južnoafrički curry u kruhu) i još cijeli niz jela u kojima uživaju gurmani diljem svijeta.

U pet dana Chill&Grilla očekuje nas mnogo dobre hrane, pića, glazbe i chillanja, kao i izvrsni cooking showovi. Izađite iz kuće, posjetite nas na Bundeku i uživo pratite demonstracije chefova Davida Skoke, Marka Palfija, Marina Rendića, Mišela Tokića i Zorana Delića...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Skokina kužina na zagrebačkom Bundeku

Na Chill&Grill se vraća chef David Skoko, vlasnik konobe Batelina i lice specijaliziranog kanala 24Kitchen. Najavio je kako će pripremati South African braai, južnoafričku verziju roštilja.

- Grilat ću janjetinu i piletinu u marinadi s egzotičnim voćem. Meso se ostaviti u marinadi 12 sati i ona ga ujedno omekša. Ananas će mi biti baza. Usitnit ću ga u blenderu, dodati mu čili, med, začinsko bilje poput korijandera, kumin, kardamom... Uključit ću malo egzotičnije začine jer Južna je Afrika bila križište kroz koje su putovali začini iz Indije u Europu -  kazao nam je David Skoko. 

Naglasio je da je najveća čar grilla druženje uz vatru i osjećaj topline koje vam ono pruža.

- Za grilanje je jako važan dobar žar i prava vatra, jer je sastavni dio dobrog roštilja i taj miris dima - dodao je. 

Povratnik Marko Palfi "odvest" će nas u Koreju

Atmosfera na Chill&Grillu sviđa se i chefu The Gardena Marku Palfiju, koji će po treći put svoje vještine prezentirati u našoj festivalskoj kuhinji. Inspiraciju je povukao iz azijske tradicije grilanja i pripremat će korejski pork belly.

- Radit ću specifičnu azijsku marinadu od korejske paste od čilija, mladog luka, malo kruške, sezamovog ulja... Svinjska potrbušina nareže se na ploške od 4X2 cm, oko 2-3 mm debele. Meso se marinira, složi na ražnjić i peče na roštilju sa svake strane minutu, dvije. Na kraju se rade smotuljci – meso se stavi primjerice u list romana salate s korejskim umakom samyang. Zamota se i jede kao wrap - pojasnio je Palfi.

Vraćaju se Podravkini Zoran Delić i Mišel Tokić

Podravkini chefovi Zoran Delić i Mišel Tokić za Chill&Grill pripremaju vrhunske specijalitete.

- Kuhamo prvi puta u nedjelju, kada je tema Južna Amerika. Pripremat ćemo zdrave obroke koji su super i za djecu. Pravit ćemo salatu s kvinojom, piletinom, ananasom i grilanom bananom, arepas – male pogačice od kukuruznog brašna, punjene povrćem, sirom - rekli su Podravkini chefovi.

- U ponedjeljak imamo after work party s jelima središnje Europe, pa ćemo pripremati rebarca s medom tipična za dijelove poput Češke i Slovačke. Mariniramo ih u crvenoj paprici, malo Vegete za grill, soli, papra dan prije i tijekom pečenja ih mažemo s medom pomiješanim s maslinovim uljem. Med se karamelizira i može početi gorjeti pa s njim treba biti oprezan. Prije grilanja rebarca se mogu i malo ispeći u pećnici - rekao je chef Delić. Dodao je kako će spremati i bramborak – slovački snack od krumpira, kobasice sa špekom, verzije bečkog odreska... 

- U utorak je na redu Azija, pa ćemo pripremati jela poput woka i spring rolls. Na Praznik rada tema je Afrika, gdje se koristi puno graha, koji se na taj dan jede i kod nas, pa ćemo pripremiti jednu verziju graha, koji super paše s kobasicama i špekom s grilla - otkrio je chef Delić iz Podravke.   

Južnoamerički steakovi, tacosi i kokteli stižu na Chill&Grill...
Južnoamerički steakovi, tacosi i kokteli stižu na Chill&Grill...

Na Bundeku će grilati i chef Marin Rendić

Premijera Marina Rendića na Chill&Grillu Chef  zagrebačkog Bistro Apetita Marin Rendić u suradnji s Pevecom pokušat će od jeftinije namirnice napraviti vrhunsku priču i vrhunsko jelo. Na jelovniku će se naći i porchetta, piletina, srdele, fuzija kebaba i ćevapa te odlična domaća peciva.

- Dobar roštilj uvijek mora biti na ugljen i imati čelične rešetke. Bitna je temperatura, ali i tajming, kao i vrhunske marinade za meso. Tehnike kuhanja koje koristim u restoranu Apetit bit će prilagođene kako bi jela pripremili brže, ali da zadrže izvorni okus - najavio je chef Rendić. 

Chill&Grill 3.0 New Experience

Megapopularni Chill&Grill stiže kao Chill&Grill 3.0 'NEW EXPERIENCE' festival, bogatiji i zanimljiviji u svakom pogledu. Ta najveća platforma gastro, chill&music sadržaja u Hrvatskoj prostirat će se na još većoj površini od prošlogodišnje, a sadržaj ovog jedinstvenog događanja u skladu je s aktualnim trendovskim konceptom doživljaja hrane, glazbe i relaksacije koji nude potpuno nova iskustva.

Chill&Grill 3.0 'NEW EXPERIENCE' trajat će punih pet dana, svaki dan od 12 do 24, što će svakako obradovati sve vas koji uz dnevne obaveze želite probati novu gastro poslasticu, odmoriti u hladovini ili poslušati vrhunsku glazbu.   

Evo koji će sve restorani grilati za vas na trećem Chill&Grillu
Evo koji će sve restorani grilati za vas na trećem Chill&Grillu

Također, ove godine uveli smo novost u obliku Eco zone, namijenjene onima koji na Bundek dođu biciklom, rolama, koturaljkama, skejtovima, romobilima ili pješice. Posjetitelji će imati mogućnost provozati i hibridno plug in vozilo te ujedno saznati sve o uštedi i napajanju vozila električnom energijom. U slučaju da dolazite s djecom, nemojte brinuti jer pripremamo i Kids zonu. Bezbrižno uživajte u iću i piću dok se oni zabavljaju u našoj sigurnoj zoni.   

U večernjim satima Bundek se pretvara u veliku glazbenu pozornicu s pravim glazbenim spektaklima. Nastupaju neki od najpopularnijih domaćih bendova – TBF, Kojoti, Nipplepeople, Soulfingers i Let3, dok će se za zagrijavanje pobrinuti fantastični DJevi: DJ Fiddly Digits, DJ Werft, DJ G.O.C. iz Soul Shadowsa i DJTurk iz Taster Mastera. 

Blogerske snage na Chill&Grillu spremaju fantastične delicije
Blogerske snage na Chill&Grillu spremaju fantastične delicije

Do Chill&Grill 3.0 New Experience festivala preostalo je još nekoliko dana, koje ćemo popuniti ekskluzivnim najavama chefova, restorana i glazbenika. Pratite našu web stranicu, portal Gastro.hr i društvene mreže, uskoro otkrivamo zbog čega će treći Chill&Grill festival biti još veći, bolji i zanimljiviji od prethodnih!   

Ulaz je besplatan. Dobrodošli!

Podravka, kao glavni partner Chill&Grilla, donosi sasvim novo iskustvo uživanja u hrani. Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće.

U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade.

Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće svježe meso za svjetske specijalitete.
Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a 'Jack’s wings&things' restoran fantastične okuse koje još niste probali.

Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom.na

Pokretanje videa...

01:13

Tu su i 'Servis za sendviče' Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad.

Za čiste i blistave roštilje Chill&Grilla zaslužan je Permetal.

Vidimo se na Chill&Grillu od 27. travnja do 1. svibnja na Bundeku!  

SUĐENO IM JE DA BUDU SAMI: Ovi horoskopski znakovi uopće nemaju sreće u ljubavi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku