Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Što ćemo sutra? U pola sata skuhajte jela za prste polizati

Što ćemo sutra? U pola sata skuhajte jela za prste polizati

Kad udare vrućine, napravite tjesteninu u slasnom umaku, ukusan rižot, aromatične tortilje, salate, frittate... Ne zamarajte se dugotrajnom pripremom, probajte ova brza i fina jela

VIDEO

Uz malo mašte i organizacije, najbolja jela rade se u manje od pola sata, što je posebno korisno ljeti, a može se pripremiti doslovno sve - od ukusnog woka sa sezonskim povrćem pa do tjestenine ili rižota u slasnim umacima.  

Goran Stanzl/Pixsell

Za pljeskavice na maslacu prepržite češnjak i luk. Pomiješajte omiljeno mljeveno meso s majčinom dušicom, ružmarinom, peršinom, sokom od limuna, pelatima i krušnim mrvicama. Sve izmiješajte i oblikujte u pljeskavice te pecite na vrućem ulju.

Sezonsko povrće možete povezati s tjesteninom pomoću vrhnja ili rajčice te začiniti peršinom i bosiljkom. Tajna brzog kuhanja je u dobro organizaciji i korištenju trikova pa u trenu na stolu možete imati, primjerice, meksičke tortilje ili fine pljeskavice sa začinskim biljem uz prilog prema želji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Thinkstock

Tortilje su također zahvalne za brza jela jer ih možete puniti raznoraznim kombinacijama. Ispecite komadiće mesa i pomiješajte ih sa svježim ili poprženim sezonskim povrćem ili povrćem iz konzerve te sve povežite bijelim ili crvenim umakom. Tortilje možete puniti i jajima, a jaja iskoristite i za ukusne frittate s povrćem. 

Volite li mediteransku hranu, oduševit će vas i brza tjestenina sa srdelama. U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i srdele. Pržite oko dvije minute miješajući. Dodajte krušne mrvice i ugasite vatru. Ubacite peršin i papar. Promiješajte, dodajte špagetima i pospite parmezanom.

Prije kuhanja brzih jela oslobodite prostor za pripremanje i ne ustručavajte se koristiti multipraktike ili gotove umake, poput pesta ili šalše. Što su namirnice sitnije narezane, to će se brže skuhati. Na tom principu se pripravljaju jela u woku. Kombinirajte povrće i meso prema želji, popržite ga u woku i i brzo ćete dobiti slasno jelo.

I bijeli umak s pršutom i kozicama gotov je u svega 20-ak minuta. Popirjajte luk, dodajte vrhnje za kuhanje, malo bijelog vina, sjeckani peršin i češnjak te malo soli i papra po želji. U takav umak jednostavno pred kraj umiješajte kozice ili komadiće pršuta. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru