Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Što je umak topliji lazanje će biti sočnije i slasnije

Što je umak topliji lazanje će biti sočnije i slasnije
1

Uz klasičnu, mesnu verziju baziranu na mljevenoj govedini, popularne su i “light” inačice poput one s povrćem, gljivama, svježim sirom, ali i lososom

VIDEO

Svladati umijeće spravljanja savršenog bešamel umaka prvi je korak na putu do ukusnih, sočnih i mekih lazanja, tvrde kulinarski majstori. Sva “mudrost” bešamela počiva u brzini zgloba koji miješa umak. Nakon što se otopljenome maslacu doda brašno, jedino što će spriječiti njegovo “grudanje” je brza (desna) ruka koja miješa i stabilna (lijeva) koja postepeno dodaje mlijeko. Vatra mora biti lagana, a nakon desetak minuta dobiva se glatka, kremasta smjesa kojom se prelijeva tijesto prilikom slaganja lazanja. Ako je pregusta, razrijedit će je decilitar goveđe juhe, koja će dodatno obogatiti okus omiljene delicije talijanske kuhinje. Toplina umaka i punjenja također je bitna za sočnost i mekoću lazanja; što su vrući, tijesto će biti mekše i podatnije. Ovisno o strpljenju i vještini pripremanja, razlikuje se i izbor tjestenine: “brza” je praktična jer je nije potrebno prethodno kuhati, a pravi gurmani kunu se isključivo u namakanje “pločica” tijesta za lazanje u vreloj vodi. Ribani parmezan i komadići maslaca dat će hrskavu koricu, a za ljubitelje mekše preporučuje se obilno prelijevanje zadnjeg sloja bešamelom. Ako je riječ o začinima, okus lazanja “srastao” je s češnjakom, origanom i bosiljkom, no eksperimetiranje je uvijek poželjno. Uz klasičnu, mesnu verziju baziranu na mljevenoj govedini, popularne su i “light” inačice poput one s povrćem, gljivama, svježim sirom, ali i lososom.
>>>Tijesto za lazanje koje sadrži špinat najbolje će prijati u kombinaciji s punjenjem od ribe poput oslića i lososa
>>>Četvrtasti kalup možete zamijeniti i okruglim za tortu, a tijesto ćete lakše prilagoditi pošpricate li ga vodom
>>>Samo jelo dobilo je ime po “pločicama” tijesta nazvanim “lasagne”, a uz pizzu, najpopularnije su talijansko jelo
>>>Uz klasičnu tjesteninu spravljenu od brašna, soli i vode, postoje i inačice s jajima, ali i lazanje od rižina brašna
>>>Osim po vrhu zadnjeg sloja, parmezan se dodaje i prilikom slaganja, a zbog jake arome dovoljna je mala količina
>>>Uz “obično” meso poput govedine, svinjetine i piletine, poseban okus lazanjama daje i mljeveno meso divljači
>>>Prekriju li se mokrom pamučnom krpom nakon pečenja, lazanje će dodatno omekšati

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Talijanku Ines optužili da nije stvarna: 'Toliko sam lijepa da ljudi misle da me stvorio AI'
FRUSTRIRANA JE

Talijanku Ines optužili da nije stvarna: 'Toliko sam lijepa da ljudi misle da me stvorio AI'

Umjetna inteligencija sve je prisutnija u svijetu ljepote, a nemoguće lijepe ikone gledaju nas s Instagrama te se uistinu čine stvarnima. Čak se s time 'bore' i one koje uistinu postoje

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...