Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Stop prištićima od znoja: Mlaki tuš i losion spasitelji su kože

Stop prištićima od znoja: Mlaki tuš i losion spasitelji su kože
1

Da biste spriječili pojavu tvrdoglavih akni na koži, odmah nakon treninga otuširajte se mlakom vodom, a za prvu pomoć uzmite vlažne maramice i spriječite upale

VIDEO

Dok vježbate, važno je održavati higijenu jer su gimnastičke dvorane rasadnici bakterija i zato treba stavljati ručnike na svaku spravu ili prostirku. 

Nakon svakog vježbanja odmah se istuširajte, osobito ako imate osjetljivu kožu sklonu ekcemima i prištićima, bilo na licu, vratu, prsima, leđima ili po rukama... 

- I lice i tijelo treba oprati odmah nakon vježbanja kako bi se bakterije što kraće zadržale na koži, i to toplom vodom. Ne tuširajte se vrućom jer ona nije pogodna za osjetljivu kožu koja se jače iritira i crveni, a posebno loše vruća djeluje na kapilare - kaže kozmetičarka Petra Kump, vlasnica istoimenog salona. Dodaje da se tuširati možete i u hladnoj vodi iako i ona izaziva svojevrstan stres za kožu. 

Kožu je nakon treninga preporučljivo čistiti preparatima na bazi zelenog čaja jer sadrže velike količine antioksidansa koji sprečavaju ili usporavaju oksidativnu štetu na koži. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ako nemate vremena otuširati se odmah, operite barem lice, dekolte i ruke mlakom vodom, a to možete učiniti i nekoliko puta tijekom vježbanja - kaže Kump. 

Ručnikom pokupite višak znoja koji može ritirati kožu. 

- Tuširate li se tek kod kuće, poslužiti se možete i vlažnim maramicama na bazi salicilne (glikolne) kiseline, koja djeluje kao dezificijens i blagi piling koji će odčepiti pore i smanjiti moguću upalu folikula i nastanak prištića. U kozmetičkim salonima koriste se AHA kiseline, koje su mnogo jače i djeluju tako da rastapaju površinski rožnati sloj kože koji uklanjaju, djelujući kao dubinski piling - kaže kozmetičarka Kump. 

Ako su se bakterije već i zadržale na koži i ušle u pore, maramicama će se lakše odstraniti i spriječit će se nastanak akni i drugih upala kože.

Osim čišćenja i uklanjanja površinskog sloja kože, izrazito je važno i njeno vlaženje. Vodite brigu da pijete dovoljno tekućine za vrijeme i nakon treninga. Obavezno nakon treninga nanestite hidratantnu kremu koja će kožu u tren oka učiniti nježnijom i baršunasto mekom. 

- Koristite kreme s hijaluronskom kiselinom, koja je odgovorna za vlaženje kože. Kreme neka sadrže i ceramide. To su lipidi u rožnatom sloju kože, koji prirodno štite kožu. Ovi sastojci će vam omogućiti da kožu navlažite i nahranite je, te stvorite okluziju, zaštitni hidrolipidni omotač kože, jedan od najvažnijih elemenata u održavanju zdrave kože - zaključuje majstorica Petra Kump.

Izbjegavajte pilinge

Prištići na leđima i prsima najčešće iskaču zbog stresa, hormona i genetike, ali i znojenja i mašćenja kože. Imate li kožu sklonu aknama, ne koristite grube pilinge jer se tako skida masni sloj i koža dodatno isušuje. 

Moćni losioni

Nakon svake tjelesne aktivnosti nanesite losion s glikoličnom kiselinom 10-15 minuta nakon tuširanja kako bi se pore odčepile.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru