Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Strašna 46. godina: Tad kreće briga oko starenja i zdravlja

None Foto: Fotolia

Prolaznost života, pojava dubokih bora te briga oko primjerene odjeće stvari su koje žene najviše opterećuju sredinom 40-ih kada ih ozbiljno brinu i posljedice starenja

Ljudi su najzadovoljniji sobom u četvrtom desetljeću života, no već u 46. se počinju brinuti oko starenja i prolaznosti života, pokazala je studija Sveučilišta Trinity na 1000 žena u dobi od 18. do 87. godina. Istraživači su otkrili da nakon 46-og rođendana žene znatno češće spominju znakove starenja te brinu o samim posljedicama, piše Daily Mail.

O starenju mnogo češće razmišljaju one koje su nezadovoljne svojom trenutnom situacijom u životu, najviše jer razmišljaju o tome što su propustile i koje mogućnosti više neće imati u životu.

Zbog takvog negativnog stava kvaliteta njihova života je manja, a opterećenije su uočavanjem novih bora te negativno gledaju na starenje. Nakon 46-e godine javljaju se mnoga pitanja povezana s dobi, kao da li je primjereno u tim godinama nositi bikini na plaži ili kraće suknje u javnost, izvijestili su istraživači.

Ipak, pozitivna je stvar da do 60-e godine većina žena prihvati starenje kao dio prirodnog procesa te se više njime ne opterećuju.

Komentari (5)
  • Ako si zdrav i život ti je ispunjen ne razmišljaš o borama! :)

    21. 2. 2013,   13:56
  • kreće i prije. ovo je već dosta kasno.

    21. 2. 2013,   14:01
  • ne slazem se...po meni pocinje puno prije.Ulaskom u tridesete.Pogotovo njega koze-kremice protiv bora...zdraviji nacin zivota,prestanak pusenja...

    21. 2. 2013,   18:09