Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Strastvena planinarka: Trudna Kristina prehodala čak 580 km

Strastvena planinarka: Trudna Kristina prehodala čak 580 km
1

Kristina Kirin (38) iz Križevaca s četvrtim djetetom na putu u mjesec dana je spojila najistočniju i najsjeverniju točku Hrvatske. Hodala je 17,6 kilometara svaki dan...

VIDEO

Nismo svi isti i to je savršenstvo čovjeka. Stoga nikoga ne treba čuditi što sam se u 18. tjednu trudnoće uopće odlučila poći na pješačku turu od 580 kilometara, govori Kristina Kirin (38), majka troje djece, dok je četvrto na putu. Njezino je putovanje od table u Iloku do table Mlina na Muri trajalo četiri tjedna. Kristina radi kao odgojiteljica u dječjem vrtiću u Križevcima. Velik joj je izazov bio hodati trasom koja prolazi kroz Hrvatsku jer jednostavno obožava prirodu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Strastvena planinarka: Trudna Kristina prehodala čak 580 km 01:29

- Vjerujem da je i dijete koje nosim i koje je “hodalo” zajedno sa mnom nešto od te ljepote upilo, jer trudnoća nije bolest već prirodno stanje - pojašnjava nam ova ushićena, jedinstvena planinarka, koja je svoj puta isplanirala ranije, prije nego je zatrudnjela.
Prije puta saznala je da kolega iz Udruge Croatian Long Distance Trail Matija Culjak kreće hodati istu rutu isti dan. 
Drugi dan su se našli kod Lovasa, ali su se razdvojili i svako je hodao svojim tempom. Tek peti dan kod Osijeka su uskladili “satove” i krenuli zajedno. 

- Od Osijeka smo hodali manje više zajedno ili se nalazili na odmorištima jer je sigurnije kad nisi sam i lakše kad imaš društvo – kaže Kristina. Nakon što je ona prošla prvu dionicu od 580 kilometara, Matija je nastavio svoj put. U četiri tjedna, puno toga se promijenilo. Najviše fizički, jer je trbuh rastao, a put je završila u 22. tjednu. Sve joj je bilo teže što je bila bliže cilju, ali nije ni u jednom trenutku pomislila da odustane. Ni onda kad bi na uzbrdici ostajala bez daha. Ni kad je noću često imala trudničke nesanice. Ginekolog Gordan Crvenković iz ginekološke ordinacije GynNova kaže kako se trudnoća ne smatra bolešću, no ipak sve tjelesne aktivnosti tada treba modificirati, “ubaciti u nižu brzinu”. 

- Izlaganje suncu, manjak tekućine i dugotrajno hodanje su nepreporučljivi u trudnoći. Stoga sam mišljenja da avantura ove trudnice nije preporučljiva - zaključio je Crvenković. 

Potrošila godišnji

Kristina ga je provela upravo kako je htjela i uvijek će se prisjećati te velike avanture. Želja joj je odraditi i ostalih 1500 km Croatian Long Distance Traila te jednog dana kad dijete poraste stići i na krajnji jug Hrvatske. Hrabra planinarka prehodala je u prosjeku 17,6 - kilometara svaki dan. Nedostatak sna nadoknađivala je danju - u hladu pored puta utonula bi u san od par minuta ili pola sata. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku