Obavijesti

Lifestyle

Komentari 36

Stručnjaci: Veće su šanse da će biti kćer za Williama i Kate

Stručnjaci: Veće su šanse da će biti kćer za Williama i Kate
4

Žene pod velikim stresom kao što je Kate zbog medijskog pritiska imaju veću vjerojatnost da će roditi djevojčice, a piloti poput princa također češće imaju curice

VIDEO

Sve oči uprte su u Kate Middleton koja treba roditi 11. srpnja, a znanstvenici s britanskog Sveučilišta Exeter tvrde kako će na svijet doći mala princeza, piše CNN. Spol djeteta nije slučajnost već na njega utječe više faktora, pa čak i prehrana. 

Žene koje su se brzo udebljale i jele visokokaloričnu hranu u razdoblju prije trudnoće u većem broju slučajeva rodile su dječaka. Muški embrij se razvija brže nego ženski pa mu je potrebna bogata prehrana već u startu, utvrdila su prijašnja istraživanja. 

- Tako u povoljnijim uvjetima može opstati muški embrij, dok u oskudnijima preživi ženski - istaknula je voditeljica istraživanja Fiona Mathews. 

Stres utječe na spol djeteta

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim prehrane na spol djeteta utječe i stres. Tako se u  vrijeme krize, kao što su potresi, poplave i druge prirodne katastrofe, rađa više djevojčica nego dječaka. Osim toga, žene koje obavljaju stresan posao ili su pod velikim stresom kao što je Kate zbog stalne medijske pozornosti, imaju veću vjerojatnost da će roditi djevojčicu. 

Piloti češće imaju kćeri nego sinove

Čak i zanimanje oca igra utječe na djetetov spol. Prijašnja istraživanja provedena na pilotima od 1961. od 1987. godine pokazala su da oni češće dobivaju kćeri nego sinove zbog stresnog posla, a budući da je princ William pilot, vjerojatnost je veća da će biti curica, objasnila je Matthews. 

Mučnine ukazuju na djevojčicu

Kate Middleton hospitalizirana je zbog trudničke hiperemeze, bolesti koja se javlja u prvom tromjesečju trudnoće, a karakteriziraju je jake mučnine, povraćanje i dehidracija. Žene koje su od nje bolovale, kao i Kate, imaju 50 puta veću vjerojatnost da će dobiti kćer, a šanse se povećavaju za 30 posto ako su provele u bolnici barem tri dana. 

Bogatstvo bi moglo poremetiti predviđanja

Unatoč svim tim faktorima, još jedan ima veliku ulogu, a to je bogatstvo. Studije su pokazale da bogataši, osobito ako je otac imućan, poput princa, češće imaju sinove nego kćeri. 

- Sve ukazuje na djevojčicu, osim faktora bogatstva - zaključila je Mathews. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje