Obavijesti

Lifestyle

Komentari 156

Pravo na smrt? Sud dopustio 24-godišnjakinji eutanaziju...

Mlada Belgijanka Laura pati od teške depresije od ranog djetinjstva i smatra kako "život - to nije za mene". Smrt za nju nije izbor, već okončanje teških patnji...

VIDEO

Belgijski su liječnici u konzultaciji sa sudom odlučili odobriti eutanaziju 24-godišnje djevojke koju u javnosti nazivaju samo "Laura". Ta kontroverzna odluka u većem dijelu svijeta nikako ne bi "prošla", no liberalna Belgija ima vrlo moderan zakon o eutanaziji, odnosno pomaganju pacijenta da medicinski okonča svoj život u slučajevima u kojima on predstavlja neizdrživu patnju, piše The Independent. 

Laura, koja se prijavila u ustanovu za liječenje psihičkih poremećaja u dobi od 21. godine, a izjavila je "život, to nije za mene".

Od teške depresije koja se liječila psihoterapijom i lijekovima boluje od ranog djetinjstva.

Smrt mi se ne čini kao izbor. Da imam izbor, odabrala bih podnošljiviji život, no napravila sam sve što sam mogla i bilo je neuspješno - kaže Laura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trenutno planira svoj pogreb te posljednje riječi svojoj majci i baki, smatra kako su je roditelji dobili premladi te iako joj je odrastanje s djedom i bakom pružilo mir i sigurnost, to naprosto nije bilo dovoljno.

Laura je već sa šest godina pokazivala neobične sklonosti, a sjeća se kako je u jednom incidentu podigla napunjenu pušku i usmjerila ju prema svojoj glavi s namjerom da si skonča život. 

"Da sam znala kako će mi biti kasnije, sigurno bih povukla okidač" - kaže Laura.

Datum njezine smrti potpomognute lijekovima još nije konačno utvrđen. Belgija je legalizirala eutanaziju 2002., a svake godine je oko 1400 slučajeva. U 2014. sud je proširio mogućnost zahtijevanja eutanazije i na smrtno bolesnu djecu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'