Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sudbonosno 'da' teško 253 kg: 'Jake smo, a zajedno smo jače'

None Foto: Screenshot/Facebook

Mnogi imaju različite kreativne ideje za svoje vjenčanje, a Zeena Hernandez (27) i Lisa Yang (28) svakako spadaju među originalnije mladence. One su nakon razmjene zavjeta podignule uteg težak 253 kg

Fotografija mladenki Zeene Hernandez i Lise Yang iz New Yorka kako zajedno podižu uteg u svojim vjenčanicama postala je viralna. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- To nije bio samo simbol jedinstva, nego i potvrda. Mi smo jake, sposobne žene, ali zajedno smo još jače - rekla je Hernandez.

Upoznale su se prije pet godina na OkCupidu, stranici za upoznavanje, i ubrzo su shvatile da dijele zajedničku ljubav prema fitnessu. 

SITNI KORACI Varate li na mikro razini? Evo što to zapravo znači za vezu

- Lisa je slučajno počela pratiti moj profil. Ja sam pomislila kako je slatka i prva joj poslala poruku, a ostalo je povijest - ispričala je Hernandez.

Yang i Henandez su vlasnice teretane Good Reps u Brooklynu. Prije toga bile su strastvene trkačice. Prije nego što su započele s olimpijskim dizanjem utega, željele su se ojačati isprobavajući CrossFit. Na ideju za dizanje utega na vjenčanju su došle sasvim slučajno tijekom razgovora s potencijalnim Dj-em za njihovo vjenčanje.

We knew from the get go that we wanted to have our wedding in beautiful prospect park, but our design and planning...

Posted by Zeena Hernandez on Saturday, October 26, 2019

- Ispočetka nam je ta ideja bila smiješna jer takvo dizanje nam nije primarna disciplina. Ali, nijedan uobičajeni svadbeni ritual nam se nije sviđao pa smo morale razmisliti što nam je zajedničko. I tako smo došle na ovu ideju - rekla je Hernandez.

Iako i Hernandez i Yang mogu samostalno podići 253 kg, znale su da trebaju pametno izabrati težinu.

- Znale smo da ćemo morati podići uteg bez zagrijavanja i da će nam zbog vjenčanice to biti malo teže. Zato smo se odlučile na ovu težinu - dodala je Hernandez.

POTPUNA TRANSFORMACIJA Samo se drogirao i pio, onda je odlučio prestati i izgubio 28 kg

Da ostvare ovu ideju pomogla im je njihova organizatorica vjenčanja Elodie Duyker. Ona se pobrinula za sve detalje kao i za to tko će uteg postaviti na odabrano mjesto. Ona ih je spojila i sa fotografkinjom Eileen Meny, kojoj se također svidjela ova ideja.

Na dan vjenčanja, njihov trener je donio svu potrebnu opremu iz teretane u Prospect park Boathouse u Brooklynu gdje se održavala ceremonija. Tim ljudi se pobrinuo za postavljanje utega kako on ne bi oštetio pod. Na dan vjenčanja, Yang i Hernandez nisu bile toliko zabrinute za dizanje utega.

Some light a unity candle, some say a prayer, we chose to deadlift #strongertogether #wekalisa

Posted by Zeena Hernandez on Friday, October 25, 2019

- Nismo znale što će druga odjenuti pa smo bile više uzbuđene oko toga. Bila sam jako uzbuđena kada sam vidjela Hernandez u vjenčanici - rekla je Yang

Meny je priznala da je u početku bila malo nervozna zbog njihovog dizanja utega kada ih je ugledala u vjenčanicama, ali njene brige su nestale kada su Yang i Hernandez skinule cipele prije dizanja.

Dreamstime NAJČEŠĆE ŽELJE Redateljica filmova za odrasle: Svi imamo istu seksi fantaziju

Kada su digle uteg, Hernandez i Yang su razmijenile prstenje i rekle sudbonosno 'Uzimam'.

- Bilo nam je važno da imamo vjenčanje koje nas predstavlja i kao par i pojedinačno. Samo dizanje utega nije bilo toliko važno. Više se radilo o tome da smo bile svoje - zaključila je Hernandez, a prenosi Insider.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (13)
  • Nema mi ništa ljepše nego za dobro jutro pročitati jedan plaćeni LGBT članak

    12. 11. 2019,   10:33
  • Misto da dizu onu stvar,one dizu utege

    12. 11. 2019,   10:36
  • A gdje su im muževi?

    12. 11. 2019,   10:51