Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sumnjali na rak: Starica umrla jer su joj izvadili oba bubrega

Život mi se potpuno promijenio, dijaliza je robovanje, bez obzira koliko ste se na nju naviknuli, rekla je Amerikanka Linda u intervjuu prošle godine, nedugo nakon kobne operacije bubrega

Linda Woolley (73) iz Colorada je umrla u petak od zastoja srca nakon što su joj prije pet mjeseci, zbog pogrešne dijagnoze, liječnici izvadili oba bubrega.

U trenutku smrti bila je na popisu za transplantaciju jer su joj prošle godine u tamošnjoj bolnici 'University of Colorado Hospital' dijagnosticirali 'najvjerojatnije rak na bubrezima', nakon čega su joj oba i uklonili.

NEŠTO TREBA PROMIJENITI Koji dio tijela vas boli? Mjesto otkriva što vas muči u životu

No kako sada izvještavaju mediji, biopsijom je ustvrđeno da u niti jednom njenom organu nije bilo nikakvog zloćudnog tumora. To su shvatili i njeni liječnici, ali tek nakon biopsije koju su napravili poslije operacije odstranjivanja bubrega.

Woman Says Hospital Removed Both of Her Kidneys By Mistake Robin Woolfolk-Benton Linda Gray Imagine if doctors removed...

Objavljuje Candace GraySubota, 17. studenoga 2018.

Naravno, bubrezi se ne mogu vratiti pa je Linda tri dana u tjednu prolazila kroz mukotrpnu dijalizu koja joj je, kako je rekla, život okrenula 'naopačke', prenosi Daily Mail.

Nakon što je lani unajmila odvjetnika i tužila bolnicu zbog njihove pogreške, rekla je da joj 'duguju bubreg'. Inače, bubrezi su nužni za odvođenje štetnih tvari iz krvi i za proizvodnju urina. Čovjek može preživjeti bez jednog, ali kad nema niti jedan mora se 'prikopčati na infuziju' kojom se zapravo čisti i filtrira krv, a što je inače funkcija tih organa. 

FOX NEWS: Colorado woman who claimed hospital removed healthy kidneys dies 9 months later http://bit.ly/2RIUxN2

Objavljuje ABPSČetvrtak, 7. veljače 2019.

Inače, transplantaciju teško izdrži i potpuno zdrava osoba, a svakog nakon nje čeka doživotno uzimanje lijekova. U prosjeku se na nju čeka između sedam i deset godina, a stariji ljudi rijetko kad i dođu na vrh liste.

- Život mi se potpuno promijenio, dijaliza je robovanje, bez obzira koliko ste se na nju naviknuli - rekla je Linda u intervjuu za FOX31 prošle godine nakon kobne operacije, nakon koje joj navodno nije odmah bilo dovoljno dobro da bi ju se uopće moglo staviti na listu za transplantaciju s novim bubregom.

MARIJA BERZATI: Ne događaju se stvari baš svima onako kako su zaslužili

Kad je u studenom prošle godine odlučila podijeliti svoju priču, Linda je rekla da se nada da će dobiti bubreg i da će njena priča inspirirati liječnike da dvaput provjere dijagnozu prije nego djeluju. Dodala je i da kad idete u bolnicu možete se samo, kao ona, pouzdati u doktore da će 'napraviti svoj posao i nadati se da će sve biti u redu'. 

Komentari (14)
  • ne mogu ovo ni čitati ,užas

    8. 2. 2019,   09:41
  • Nepismeni novinari..dijaliza nije nikakva infuzija

    8. 2. 2019,   10:35
  • Sve je to Kujundžić kriv.

    8. 2. 2019,   09:29