Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Sumnjali na rak: Starica umrla jer su joj izvadili oba bubrega

Život mi se potpuno promijenio, dijaliza je robovanje, bez obzira koliko ste se na nju naviknuli, rekla je Amerikanka Linda u intervjuu prošle godine, nedugo nakon kobne operacije bubrega

VIDEO

Linda Woolley (73) iz Colorada je umrla u petak od zastoja srca nakon što su joj prije pet mjeseci, zbog pogrešne dijagnoze, liječnici izvadili oba bubrega.

U trenutku smrti bila je na popisu za transplantaciju jer su joj prošle godine u tamošnjoj bolnici 'University of Colorado Hospital' dijagnosticirali 'najvjerojatnije rak na bubrezima', nakon čega su joj oba i uklonili.

Koji dio tijela vas boli? Mjesto otkriva što vas muči u životu
Koji dio tijela vas boli? Mjesto otkriva što vas muči u životu

No kako sada izvještavaju mediji, biopsijom je ustvrđeno da u niti jednom njenom organu nije bilo nikakvog zloćudnog tumora. To su shvatili i njeni liječnici, ali tek nakon biopsije koju su napravili poslije operacije odstranjivanja bubrega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Woman Says Hospital Removed Both of Her Kidneys By Mistake Robin Woolfolk-Benton Linda Gray Imagine if doctors removed...

Objavljuje Candace GraySubota, 17. studenoga 2018.

Naravno, bubrezi se ne mogu vratiti pa je Linda tri dana u tjednu prolazila kroz mukotrpnu dijalizu koja joj je, kako je rekla, život okrenula 'naopačke', prenosi Daily Mail.

Nakon što je lani unajmila odvjetnika i tužila bolnicu zbog njihove pogreške, rekla je da joj 'duguju bubreg'. Inače, bubrezi su nužni za odvođenje štetnih tvari iz krvi i za proizvodnju urina. Čovjek može preživjeti bez jednog, ali kad nema niti jedan mora se 'prikopčati na infuziju' kojom se zapravo čisti i filtrira krv, a što je inače funkcija tih organa. 

FOX NEWS: Colorado woman who claimed hospital removed healthy kidneys dies 9 months later http://bit.ly/2RIUxN2

Objavljuje ABPSČetvrtak, 7. veljače 2019.

Inače, transplantaciju teško izdrži i potpuno zdrava osoba, a svakog nakon nje čeka doživotno uzimanje lijekova. U prosjeku se na nju čeka između sedam i deset godina, a stariji ljudi rijetko kad i dođu na vrh liste.

- Život mi se potpuno promijenio, dijaliza je robovanje, bez obzira koliko ste se na nju naviknuli - rekla je Linda u intervjuu za FOX31 prošle godine nakon kobne operacije, nakon koje joj navodno nije odmah bilo dovoljno dobro da bi ju se uopće moglo staviti na listu za transplantaciju s novim bubregom.

Ne događaju se stvari baš svima onako kako su zaslužili
Ne događaju se stvari baš svima onako kako su zaslužili

Kad je u studenom prošle godine odlučila podijeliti svoju priču, Linda je rekla da se nada da će dobiti bubreg i da će njena priča inspirirati liječnike da dvaput provjere dijagnozu prije nego djeluju. Dodala je i da kad idete u bolnicu možete se samo, kao ona, pouzdati u doktore da će 'napraviti svoj posao i nadati se da će sve biti u redu'. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'