Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Super koristi od izbjeljivača: Čisti igračke, plijesan, kante...

Super koristi od izbjeljivača: Čisti igračke, plijesan, kante...
1

Izbjeljivač možete koristiti i za mnoge druge stvari, ne samo izbjeljivanje odjeće i posteljine - produljit će život ne samo cvijeću već i keramičkim šalicama i staklenim čašama...

VIDEO

Božićno drvce može ostati duže na životu

Blagdanski duh možete produljiti uz pomoć izbjeljivača. Prema Juliji Byrne, stručnjakinji za razvoj proizvoda izbjeljivanje u Cloroxu, mješavinom dvije žličice izbjeljivača, pola litre tople vode, jedne šalice kukuruznog sirupa i osminom šalice željeznog praha iz lokalnog rasadnika, možete produljiti život božićnom drvcu u tegli.

Pokretanje videa...

01:10

Neka vaš vrt cvjeta

Možete koristiti izbjeljivač za čišćenje cvjetnih posuda i biljaka. 

- Čišćenjem posuda pomaže se u sprečavanju prenošenja plijesni i bolesti sa starih biljaka na nove - kaže Byrne. Da biste ih dezinficirali, operite i isperite posude u otopini pola šalice izbjeljivača i litre vode. 

Osvježite kante za smeće

Nekad i same kante treba dobro očistiti izbjeljivačem kako ne bi širile vonj. Prvo ih operite deterdžentom, a potom očistite mješavinom pola šalice izbjeljivača na tri četvrtine litre vode. Ulijte u kantu i ostavite da odstoji dvije minute prije ispiranja.

Držite svježe rezano cvijeće u životu

Svježe rezano cvijeće dulje miriše ako ga držite u hladnoj vodi s četvrtinom žličice izbjeljivača na četvrtinu vode, kaže Byrne.

Uklonite miris iz kutije s mačjim pijeskom

Stanite na kraj neugodnim mirisima iz mačje kutije bjelilom koje ubija klice koje izazivaju miris, kaže Byrne. Kutiju za pijesak operite sumpornom vodom i isperite. Zatim ga obrišite otopinom pola šalice izbjeljivača i litre vode. Pričekajte pet minuta prije ispiranja.

Izbjeljivačem se ne čisti metal i ne smije se miješati s octom
Izbjeljivačem se ne čisti metal i ne smije se miješati s octom

Očistite plijesan 

Izbjeljivač ne samo da uklanja mrlje od plijesni, već ubija i gljivice, objašnjava Byrne. 

- Ubijanjem gljivica više se ne morate brinuti o štetnim učincima koje plijesan može imati na zdravlje vaše obitelji - kaže ona. Uklonite i plijesan s pločica u vašoj kupaonici mješavinom jednakih dijelova izbjeljivača i vode koje ste stavili u bocu s raspršivačem. Pustite da odstoji 15 minuta prije nego što očistite i isperete.

Dezinficirajte igračke

Legići i drugi čvrsti, neporozni predmeti, poput dječjih igračaka, definitivno se mogu dezinficirati izbjeljivačem, pogotovo ako su rabljeni. 

- Izbjeljivač je savršen za dezinfekciju rabljenih proizvoda jer njime možete dezinficirati mnogo predmeta s malom količinom izbjeljivača odjednom - kaže Byrne. Dodajte pola šalice izbjeljivača na litru vode. Zatim time obrišite površinu pa ostavite da tako stoji najmanje pet minuta. Dobro isperite vodom i ostavite da se osuši na zraku.

Očistite većinu stvari u vašoj kuhinji

Dezinficirajte radnu površinu na kojoj pripremate hranu, ali i pribor od nehrđajućeg čelika, plastične daske za rezanje, stakleno posuđe, posuđa ili bočice za bebe, kaže Byrne. 

Prvo sve operite vodom, a zatim isperite i obrišite površinu otopinom od dvije žlice izbjeljivača i litre vode. Otopinu ostavite dvije minute, dobro isperite i osušite na zraku.

Napravite sprej koji ćete koristiti za većinu površina

Napravite vlastiti dezinfekcijski sprej u kombinaciji dvije šalice vode i žlice izbjeljivača. Osim toga, izbjeljivač je dobar za čišćenje staklenog posuđa i porculana jer ih ne oštećuje kao neka druga sredstva za čišćenje, kaže Byrne.

Majka kupa sina u izbjeljivaču: 'Strašno mi je to, ali moram...'
Majka  kupa sina u izbjeljivaču: 'Strašno mi je to, ali moram...'

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija 10 09:49
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti