Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Super savjeti kako organizirati ormar i bolje se snaći u odjeći

Sve što možete držite na vješalicama radi bolje preglednosti. Vješajte kombinacije s baznim komadima i dodacima - tako nećete svakog jutra 'uskočiti u prvo što vidite čisto' u ormaru

Prepuni, razbacani ormari mogu stvoriti kaos u životu, stoga ga organizirajte 'po svojoj mjeri'. Organizacija služi tome kako biste imali što odjenuti i kako biste stvari koje držite u njemu imali pod kontrolom.

Ormar, prije svega, mora biti funkcionalan, stoga stvari u njemu moraju biti vidljive kako bi ih lakše kombinirali.  Imate li veći obiteljski ormar odvojite sve ukućane u zasebna krila. Tako ćete imati kontrolu nad količinom odjeće i izbjeći ćete nepotrebnu kupovinu, ali i dosadu u odijevanju jer nećete 'uskočiti u prvo što ujutro vidite čisto'.

- U stiliziranom se ormaru roba drži na vješalicama, kako bi bio pregledniji. Vješalice jedino ne koristite za veste i ostalu vunenu odjeću koja će se na njima izvisiti - govori modna savjetnica Alma Premerl Zoko.

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Savjetuje da se odlučite za dvije boje vješalica - na crnoj će visjeti bazni komadi, poput hlača, suknje, sakoa, kostima, haljine i jakne, a na bijeloj nebazni komadi - tunike, tajice, majice, košulje, hulahupke... Bazne i nebazne komade sparite - već dok slažete ormar. Kad posložite kombinacije, uvijek ćete imati što obući.

Fotolia ZA BESPRIJEKORAN IZGLED Vizažisti: 28 pogrešaka koje mnoge žene rade pri šminkanju

- Ako pored crnih hlača stoji tunika koja ide uz njih, to je jedna kombinacija. Tako ujutro nećete ‘luditi’ da nemate što odjenuti, nego će savršena kombinacija biti pred vama - napominje. Odličan je trik da vam uz ormar stoji “organizator” - štender poput onih iz dućana na koji ćete složiti šest kombinacija za predstojeći tjedan. 

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

- U nedjelju navečer pogledajte prognozu pa odaberite kombinacije. Šesta neka bude vesela, za ‘emocionalne dane’, kad si odjećom podižete raspoloženje - kaže.

Česta je pogreška slaganje po boji. Ako na jednom dijelu naslažete samo crne komade pa onda zelene, tu se mogu naći i večernja haljina i duks, a to nikako ne ide zajedno. U brzoj pretrazi ormara nećete se snaći. Po boji možete složiti donje rublje. 

SAMO PRIRODNO Šest genijalnih načina kako da izbijelite odjeću bez kemikalija

- Redizajn ormara dobro je napraviti ako ste promijenili posao i recimo s poslovnog odijevanja prešli u tvrtku u kojoj vladaju casual pravila. U tom slučaju sačuvajte osnovu, bazne komade, primjerice sako koji može dobro ići na traperice - kaže Alma.

Donje rublje

Držite li ga u ladicama, odlično će poslužiti organizatori, ili ga, kako bi bilo preglednije, držite u plastičnim kutijama.

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Marame

U kutijama se drže šalovi, marame i kape koje ne nosite svaki dan. Ne trpajte u kutije stvari s kojima ne znate što biste.

Detalji

Na gornje police poslažite kutije s detaljima koje ne koristite često ili one koje trenutačno ne nosite jer su izvan sezone.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi

Tema: To mi treba

Komentari (14)
  • Meni bi jedino možda pomogla walk in garderoba😅

    29. 7. 2019,   19:54
  • Hahaha pa da imam ovako malo robe ne bi bilo problema, neš ti...

    29. 7. 2019,   19:10
  • Sve ono što niste obukli dvije godine maknite iz ormara i biti će pregledno...

    29. 7. 2019,   19:20