Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Superbaka (103) pomiče sve granice i ruši rekorde u trčanju

Ova Superbaka uistinu misli da su godine samo broj pa se na Seniorskim igrama natječe u trčanju na 50 i 100 metara, a ovog utorka postavila je i novi rekord u disciplini na 100 metara

Julia 'Hurricane' Hawkins (103) je zacementirala svoj naslov kao najstarija žena koja se natjecala na američkoj trkaćoj stazi nakon što je završila utrku na 50 i 100 metara na Nacionalnim seniorskim igrama u New Mexicu. Video možete pogledati ovdje:

 

Ona već drži rekord u svojoj starosnoj skupini u utrci na 100 metara. Iako nije pobijedila svoj rekord, u utorak je pretrčala 100 metara za nešto više od 46 sekundi. 

No, u ponedjeljak je istrčala 50 metara za 21.06 sekundi što je rekord na Seniorskim igrama za žene u 100-godišnjoj dobnoj skupini - zato što je ona prva koja se natječe u toj kategoriji.

Umirovljenu učiteljicu u pokretu drži više stvari - od rada u dvorištu svog doma u Baton Rougeu do natjecateljskih izazova.

ONE ZNAJU NAJBOLJE Bake otkrile pravu formulu za dug i sretan brak u 20 savjeta

- Stalno sam aktivna. Imam zemljište od nekoliko hektara. Radim u njemu cijelo vrijeme. Imam 30 bonsai grmlja - od kojih su neki stari 40 ili 50 godina. To me drži zauzetom - kaže Hawkins.

S natjecateljskim biciklizmom počela se baviti u 80-ima, sudjelujući na seniorskim Olimpijskim igrama. Kad je postala jedina natjecateljica u svojoj skupini, njezina djeca su joj predložila da se okuša u trčanju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by USATF (@usatf) on

Njezina koljena, leđa i bokovi su super, a jakim nogama pripisuje godine biciklizma. Ali joj problem radi vid.

- Stalno brinem o tome. Osjećaš se manje sposobnim kad se takvo što dogodi. Nadam se da vidim dovoljno dobro da ostanem u bijelim crtama - rekla je.

Svojoj dugovječnosti pripisuje zdravu prehranu i to što ne konzumira ni alkohol ni cigarete, piše Daily Mail.

Komentari (20)
  • bravo none,svaka čast.ja nekad ne stignem do zahoda.

    23. 6. 2019,   09:12
  • Nije to ništa, trebaju vidit naše bakice kad vide mjesto u tramvaju😂

    23. 6. 2019,   10:02
  • Svaka cast i naklon do poda!!

    23. 6. 2019,   09:29