Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Susreti za Rudija: Veliki spektakl na nebu iznad Zagorja

Susreti za Rudija: Veliki spektakl na nebu iznad Zagorja

22. po redu letačka manifestacija 'Susreti za Rudija' održat će se u nedjelju 12. svibnja u Gornjoj stubici. Posjetitelje očekuje bogat program

VIDEO

Susreti za Rudija održat će se 12. svibnja u Gornjoj Stubici u znak sjećanja na pilota Rudolfa Perešina, junaka Domovinskog rata koji je život izgubio u akciji 'Bljesak'. Manifestacija će se ove godine održati po 22. put, čime je davno prerasla lokalni karakter i postala značajan društveni i kulturni događaj cijele sjeverozapadne Hrvatske. Ujedno je i najveća i najposjećenija letačka manifestacija u cijeloj Hrvatskoj.

Početkom svibnja, prije 24 godine u akciji Bljesak poginuo je Rudolf Perešin, legendarni pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i heroj Domovinskog rata. MIG-om 21 JNA, 25. 10. 1991. prebjegao je u Austriju jer se nije želio boriti protiv svoje, Hrvatske vojske. Tom je prilikom rekao znamenitu rečenicu: 'Ja sam Hrvat, ne mogu i neću pucati na svoj narod'- pobudivši tako zanimanje svjetske javnosti za stradanje hrvatskog naroda.

U lipnju 2004.g. u Gornjoj Stubici otvoren je Spomen park 'Rudolf Perešin', u kojem se nalazi pilotova statua i konzervirani MIG-21, koji je došao iz remontnog zavoda u Velikoj Gorici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svake godine u Gornjoj Stubici u čast Rudolfu Perešinu - Rudiju održavaju se susreti bogati sportskim i zabavnim sadržajem. Na desetine tisuća posjetitelja iz cijele Hrvatske u zadnjih godina vidjelo je slijetanja helikoptera, skokove padobranaca, a najveća atrakcija svakako su preleti MIG-a.

Uz pravi spektakl na nebu iznad Zagorja, mnogobrojne posjetitelje očekuju bogat kulturni i zabavni program te bogata ponuda domaćih delicija koje nude okolni restorani. Posjetitelji će moći obići Muzej Seljačkih buna uz popust od 50% na obiteljsku kartu ili se jednostavno opustiti u Termama Jezerčica.

Program ovogodišnjih susreta počinje već u petak 10.05.2019, a spektakularni aeromitig počinje u nedjelju 12.05.2019 od 15:00 sati. Besplatni prijevoz ZET-ovim autobusima iz Zagreba. Polazak autobusa s parkirališta zgrade Gradske uprave Grada Zagreba u 13:00 sati, a povratak iz Gornje Stubice (iz centra) je u 20:00 sati. Više o eventu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Jedrima istražite obale Istre i divne otoke Kvarnera i Zadra
RAJ ZA NAUTIČARE

Jedrima istražite obale Istre i divne otoke Kvarnera i Zadra

Ljubitelji jedrenja na hrvatskoj obali naći će sve što trebaju - povoljne vjetrove, brojne sigurne lučice i marine te avanturu života obogaćenu prekrasnom prirodom

Nezaboravni vikend zajamčen: Aktivnosti koje nudi Dalmacija
KAMO NA MINI ODMOR

Nezaboravni vikend zajamčen: Aktivnosti koje nudi Dalmacija

Od sjevera Dalmacije prema njezinom jugu nudi vam se pregršt aktivnosti na kopnu i moru. Rafting, ronjenje, planinarenje s pogledom na more - izbor je vaš
Produženi vikend koji dolazi iskoristite za aktivni odmor
ISTRA, KVARNER I GORJE

Produženi vikend koji dolazi iskoristite za aktivni odmor

Žudite za šetnjom, planinarenjem, nečim novim poput ronjenja ili nečim što će vam izazvati navalu adrenalina? Što god vas zanima pronađite u Istri, otocima Kvarnera ili u svježini Like i Gorskog kotara