Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Svaki astrološki znak ima idealan plan prehrane za sebe

Svaki astrološki znak ima idealan plan prehrane za sebe
1

Ovan pomno planira što će jesti, a jarac lako smršavi ako se udeblja koji kilogram. Rak, Lav i Ribe su veliki gurmani koji često oklijevaju prije nego što počnu dijetu

VIDEO

Ovnovi svemu pristupaju s velikim entuzijazmom i voljom. Tako će i za dijetu razraditi poseban plan te isplanirati kada će jesti obroke. No ako se prvi rezultati ne vide za dva dana, pripadnici ovoga vatrenog znaka ubrzo će odustati. Najbolja dijeta za Ovnove sadrži salate, svježe ribe, plodove mora, svježe iscijeđene voćne sokove bez šećera i velike količine vode. Na taj način će svoj snažni metabolizam moći potpuno kontrolirati.

Bikovi su poznati po sporosti i strpljivosti. Njima će trebati dugo vremena da se odluče na dijetu, no kad je jedanput počnu, uspješno će se pridržavati dijete do kraja. Preporučuje im se puno voća, povrća i različitih žitarica. Od začina obvezno trebaju upotrebljavati chili i curry. Bikovi trebaju izbjegavati šećer, kekse, slatkiše, kremaste kolače te pretjerano masne umake. Većina Bikova su veliki gurmani, tako da će im ova dijeta potpuno odgovarati.

Blizanci su poznati po pomalo kaotičnom ponašanju i nepridržavanju bilo kakvih pravila. Skloni su preskakanju obroka i “malim noćnim izletima” do hladnjaka kad jedu bilo što. Savjetuje im se da jedu što češće, i to male obroke. Pod svaku cijenu trebali bi izbjegavati kavu i sva pića koja imaju kofein te umjesto njih piti, primjerice, zeleni čaj. Također, preporučuje im se voće poput naranča, grejpa, bresaka i marelica, kao i sezonsko povrće.

Rakovi su poznati kao veliki obožavatelji hrane i najbolji kuhari. Vole isprobavati nove recepte i obilaziti različite restorane. To se pogotovo kod Račica manifestira kao sklonost debljanju. Za njih je preporučljivo što manje jesti, i to niskokaloričnu hranu. Njihova prehrana trebala bi uključivati ribu, grožđe te sokove od voća i povrća. Osobito je za njih zdrav sok od mrkve. Na popisu zabranjenih namirnica su šećer, kolači, slastice, bijeli kruh i pivo.

Lavovi su istinski hedonisti koji vole dobru hranu i fina pića. Njihov metabolizam je vrlo jak, što im omogućuje da ostanu aktivni i vitki tijekom čitavog života. Trebali bi jesti raznoliku hranu te osobito povrće bogato željezom poput špinata i brokula. Uz to bi se na njihovu popisu zdravih namirnica trebali naći cikla te grožđe, kokos i grožđice. Za održavanje zdravlja Lavovima se preporučuje intenzivna fizička aktivnost poput trčanja.

Djevice imaju vrlo osjetljiv i spor probavni sustav. Za njih je najprikladnija lagana prehrana, koju će vrlo brzo probaviti. Trebali bi što češće jesti kuhano povrće, špinat, salate, žitarice, rajčice, jabuke, banane i integralnu rižu. Strogo im se zabranjuju restorani brze hrane. Trebali bi i manje jesti meso te jako začinjenu i masnu hranu. Preporučuje im se i redovita fizička aktivnost poput plesanja, rolanja, trčanja ili odbojke.

Vage ne bi trebale opterećivati organizam prevelikim količinama hrane i pića iako su aktivne i živahne. Trebale bi izbjegavati alkohol i sva gazirana pića. Umjesto toga preporučuje im se voda. Također, savjetuje im se riba, jogurt, kukuruz, rajčice, šparoge, jabuke, grožđe, jagode i bademi. Iz jelovnika bi trebale izbaciti kekse i slatkiše te jesti hranu bogatu biljnim vlaknima.

Škorpionima je najveći problem što se vrlo često znaju usredotočiti na posao i ljubav te pritom preskaču obroke. Nakon toga sve pokušavaju nadoknaditi pretjeranim količinama hrane. Idealna hrana za pripadnike ovoga vodenog zraka je integralna riža, zelena salata, celer, klice, krastavci, trešnje, naranče i limuni. Preporučuje im se izbjegavanje pretjerano ljute ili začinjene hrane.

Strijelci znaju pretjerivati u hrani, pogotovo ako je egzotična. Također, često im se zalomi pa pojedu mnogo nezdrave brze hrane. Jedu na brzinu, ponekad čak i dok hodaju. Za njih je idealna hrana voće bogato vitaminom C, rajčice te puno luka i češnjaka. Preporučuje im se i stalno bavljenje sportom poput odbojke, plivanja ili trčanja. Strijelci će također uživati u grupnim aktivnostima.

Jarčevi najčešće nemaju problema s viškom kilograma. Njihov metabolizam je vrlo brz i pravilan. Ako se ponekad i udebljaju, vrlo brzo se vrate na normalnu težinu. Njihova dijeta trebala bi uključivati povrtne juhe, salate, umjerene količine peradi te divljač. Isto tako im se preporučuje čokolada za popravljanje lošeg raspoloženja. Savjetuje im se i jogurt, koji će ublažiti želučane tegobe.

Vodenjaci su veseli i aktivni te nisu opsjednuti hranom. Za održavanje idealne težine ne bi trebali jesti puno masnog mesa i slatkiša. Preporučuju im se jabuka, citrusi, sušeno voće te orašasti plodovi. Također, Vodenjaci bi trebali prestati smišljati ekscentrične kombinacije hrane koja šteti njihovoj vitalnosti te pronaći uravnoteženi jelovnik koji će im pomoći da ostanu u formi.

Ribe vrlo često znaju dobro i puno pojesti, što poslije šteti njihovu osjetljivom organizmu. Većina pripadnika ovoga vodenog znaka ima problema s probavom. Kako bi ustrajali u zdravoj prehrani, treba im potpora okoline i prijatelja. Preporučuje im se hrana bogata željezom i cinkom poput jaja, žitarica, graha, špinata, grožđa, suhih šljiva, marelica i bresaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'