Obavijesti

Lifestyle

Komentari 106

Svaki dan bi trebali pojesti tri jaja - stručnjaci objasnili zašto

Svaki dan bi trebali pojesti tri jaja - stručnjaci objasnili zašto
1

Jaja su prepuna korisnih sastojaka za naše zdravlje. Jedan od njih je holin - tvar koja je važna za obnavljanje moždanog tkiva. Uz to, jaja su dobra za smanjenje lošeg kolesterola

VIDEO

Nutricionisti tvrde kako je odlična ideja svaki dan pojesti tri jaja, a objasnili su i zašto. Kažu kako su jaja prepuna korisnih sastojaka za naše zdravlje, kao što je, recimo, holin - tvar koja je važna za obnovu moždanog tkiva, a zaslužna je i za dobar rad mozga i pamćenje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:39

Jaja su bogata mineralima, kao što su selen i jod te vitaminima B12 i D. Važno ih je jesti i zbog regulacije kolesterola u krvi.

Ovo su još neki razlozi zašto je dobro svaki dan jesti jaja:

  • Jačaju imunološki sustav - dobro je poznato da dobar imunitet čuva zdravlje jer se lakše bori protiv virusa i bakterija. Samo jedno jaje sadrži otprilike četvrtinu količine selena - elementa u tragovima koji poboljšava imunitet i regulira hormone štitnjače. 
  • Bogata su raznim vrstama hranjivih tvari - jaja obiluju vitaminima A, D, E i B-12, kao i željezom, folnom kiselinom, kalcijem i omega-3 masnim kiselinama. 
  • Sadrže najkvalitetnije proteine - u većoj količini od onih u mesu ili mlijeku, tvrde stručnjaci. Na primjer, jedno jaje ima proteina kao 30 grama mesa.
  • Odlična su za dobar vid - jaja sadrže dvije aminokiseline, lutein i zeaksantin, koje imaju jako pozitivan učinak na oči. Redovitom konzumacijom smanjuje se rizik od nastanka očnih bolesti. Te aminokiseline se nalaze u žumanjku.
  • Pomažu u kontroli težine - jaja će vas zasititi bolje od nekih drugih namirnica pa ako svako jutro pojedete jaja, bit ćete manje gladni tijekom dana, manje ćete jesti i tako nećete gomilati suvišne kilograme.
  • Jačaju kosti, kosu i nokte - prepuna su vitamina D i kalcija koji jačaju kosti. Redovito konzumiranje jaja može spriječiti razvoj osteoporoze. Osim toga, aminokiseline i minerali koji se nalaze u njima, odlični su za jačanje kose i niktiju, prenosi RemedyDaily.

POGLEDAJTE NAŠ RECEPT ZA JAJA SA SIROM:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati
STRUČNI SAVJETI

'Profesionalna' ljubavnica: Ako mu ovo radite, neće vas varati

U spavaću sobu unesite više uzbuđenja, bilo da to uključuje zajedničko gledanje porno videa ili da odjenete neko seksi donje rublje koje inače ne nosite. Razmislite i o seksu na javnom mjestu, kaže Amy Kupps