Obavijesti

Lifestyle

Komentari 52

Svaki znak ima vladara: Sunce hrabrost daje Lavu, Ovnu Mars

Vladajući planet je šef vašeg znaka. Budući da Mjesec predstavlja arhetip majke - Rak je brižan prema najmilijima, Jupiter donosi sreću Strijelcu, a Neptun je Ribe nagradio umjetničkim talentima

VIDEO

Ovan

Planet vladar: Mars

Niste slučajno prvi znak Zodijaka, vaša vladavina počinje s proljećem. S vama se otvara novi zodijački i životni ciklus. Naime vaš vladar Mars voli biti prvi i pobjeđivati i nerijetko udara tempo svim ostalim znakovima Zodijaka.

Snaga vaše odlučnosti i nagona vodi vas tamo gdje trebate ići i to brzo, bez odgode. Jednostavno rečeno, vi ste ratnik, onaj koji se bori za sebe i svoje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prema drevnoj rimskoj mitologiji, Mars je Bog rata. On je i simbol energije, strasti, poduzetnosti, natjecateljskog duha, odvažnosti, akcije. Daje vam liderske osobe i snažan nagon prema kretanju i osvajanju novih područja. 

Futuristic woman portrait

Bik

Planet vladar: Venera

Kad pomislite na Veneru, vjerojatno se u vašem umu pojavljuju misli vezane uz ljubav, ljepotu, uživanje. Imate tu čast da vas vodi Venera koja će uvijek znati izabrati dobru hranu, fine tkanine, prepoznati lijepo umjetničko djelo.

Zbog njezinog utjecaja skloni ste razmaziti svoja osjetila, i svijet oko sebe doživljavate kroz mirise, dodire i ostale osjete. Boginja ljubavi također igra ulogu u vašoj dubokoj odanosti i predanosti onima do kojih vam je stalo.

Kad vam netko uđe u srce, teško ga puštate van. Osim toga, s njom znate nanjušiti izvore zarade i osigurati egzistenciju.

Blizanci

Planet vladar: Merkur

Nema pričljivijeg planeta u Zodijaku od Merkura. U rimskoj mitologiji, Merkur je bio glasnik bogova. Vaš planet potiče vas da činite isto na način da dijelite stečeno znanje, informacije, svoje misli i ideje s drugima.

Imate iznimno jak intelekt koji vapi za novim znanjima. Puno razmišljate i mnogo stvari odjednom vam privlači pažnju, pa vam je teško mirovati, usredotočiti se na duže vrijeme na ono što radite.

On vas vodi na putovanja, s njim obilazite knjižare, upoznajete nove ljude putem društvenih mreža i ne možete sami, trebaju vam drugi.

Otkrijte što intuicija govori o vama - ona vas vodi kroz život
Otkrijte što intuicija govori o vama - ona vas vodi kroz život

Rak

Planet vladar: Mjesec

Vaši su osjećaji podložni naglim promjenama, poput plime i oseke su. Sigurno je da je za to zaslužan vaš vladar Mjesec koji utječe na plimu i oseku isto kao što utječe na ljudske emocije.

Osjetljiviji ste i ranjiviji od drugih znakova, upijate tuđa raspoloženja, više ste u kontaktu sa svojim osjećajnim dubinama. Mjesec također predstavlja arhetip majke, pa ste vrlo brižni i imate snažan poriv prema njegovanju onih koje volite.

Zbog utjecaja Mjeseca tražite od drugih upravo ono što pružate: sigurnost i osjećaj pripadnosti.

Ljubavni par na plaži, zalazak sunca

Lav

Planet vladar: Sunce

Najsjajnija zvijezda za najponosniji znak Zodijaka, ima smisla. To sunce u vama želi biti primijećeno, želi svojim sjajem opčiniti druge, biti netko i nešto i ako se nečega boji to je prosječnost.

Sunce u horoskopu predstavlja naše ‘ja’, temeljna načela bića koja čine ono što jesmo, dakle identitet. Stoga nemate mnogo izbora osim biti ono što jeste jer to je put na kojem ćete doživjeti najviše uspjeha i sretnih trenutaka.

Otkrijte tko ste, što vas usrećuje, što trebate da biste bili zadovoljni sobom. Sunce će vam u tome pomoći. 

Mapa madeža: Otkrivaju hoćete li biti u braku, bogati i uspješni
Mapa madeža: Otkrivaju hoćete li biti u braku, bogati i uspješni

Djevica

Planet vladar: Merkur

Vi dijelite svog vladara s Blizancima, no Merkurove kvalitete su u vašem znaku nešto drukčije od onih kod Blizanca. Vi ste vješt analitičar, logika je vaša jača strana.

Precizni ste, volite planirati i puno energije ulažete u rad, bilo da je riječ o poslu ili dovođenju stvari u red. Rođeni ste da biste organizirali stvari i pomagali drugima u njihovom provođenju.

Vaš um je također jak kao i kod Blizanca, mnogo razmišljate, ali i djelujete na način da sortirate stvari i stavljate ih na njihovo mjesto. Bez vas ne bi bilo reda, rada i discipline. 

Romantic couple near the Eiffel tower in Paris, France

Vaga

Planet vladar: Venera

Venera vlada vašim znakom, isto kao i Bikom. I vama je dan smisao za ljepotu, šarm, talent za zavođenje. U vašem slučaju Venera vas jako usmjerava na odnose s drugima, na ljubav.

Ne podnosite samoću, trebate ljude, a cjelovitima se osjećate tek kad ste u ljubavnoj vezi. Postoji i ta stalna težnja prema ravnoteži, skladu, poštenju.

Volite lijepu odjeću, imate smisao za diplomaciju, uređenje interijera, znate udovoljiti drugima. Odnosi zauzimaju najvažnije mjesto u vašem životu i kad tu stvari zakažu, sve vam se čini besmisleno.

Earth at night was holding in human hands. Earth day. Energy sav

Škorpion

Planet vladar: Pluton

Vaš vladar je Pluton, najudaljeniji, a najmoćniji znak Sunčevog sustava. Pluton je povezan s tamom, podsvijesti, smrću i ponovnim rođenjem i to vas često stavlja u poziciju žudnje prema misterijama, prema nedostupnim informacijama, osobama.

Vaš istraživački duh sposoban je duboko ući u materiju koju izučava, raščlaniti je i ponovno sastaviti te dobiti potpuno razumijevanje. Težite intenzivnim životnim iskustvima i fascinirani ste svime što je nedokučivo i skriveno.

Pluton vam daje sposobnost da stupite u kontakt s podsvjesnim i to vas čini jednim od najmoćnijih znakova u Zodijaku.

Strijelac

Planet vladar: Jupiter

Blagoslovljeni ste planetom Jupiterom koji u Zodijaku dijeli sreću, koji potiče na osobni rast, na razvoj kako osobnih, tako i profesionalnih ambicija. S njim želite znati, obrazovati se, steći diplomu, putovati u daleke krajeve, upoznavati druge kulture i narode.

Vaša domovina nije država u kojoj živite, već svijet. I možda upravo s tim Jupiterom poželite živjeti u gradu koji pruža mnogo više prilika za razvoj nego što je to mjesto u kojem ste rođeni.

Spontani ste, iskreni, nemate dlake na jeziku, a optimizam je jedna od vaših vrlina. 

Boja oslikava karakter: Crvenu vole jaki ljudi, a žutu veseljaci
Boja oslikava karakter: Crvenu vole jaki ljudi, a žutu veseljaci

Jarac

Planet vladar: Saturn

Vašim znakom vlada Saturn, planet karme, odgovornosti, karijere. S njim prepoznajete vrijednost, dajete značenje onome što se događa te naporno radite kako biste postigli nešto.

Vi se uspinjete sporo i nikud vam se ne žuri jer znate da ćete prije ili kasnije stići na cilj. On vam daje ambiciju, osjećaj dužnosti te pouzdanost. Saturn je nadzornik ostalih planeta, drži sve u redu i osigurava izravne putove do cilja.

Saturnov utjecaj čini vas onima koje uvijek želimo imati u svom timu, a istovremeno i onima koje ne želimo iznevjeriti.

Vodenjak

Planet vladar: Uran

Uran vam daje pečat originalnosti, inovacije, sposobnosti da vidite ono što dolazi i budete korak ispred drugih. Prezirete stereotipe i okvire, bježite od ograničenja, propitkujete pravila i jedino što vam je uistinu važno jest sloboda.

Sloboda da budete ono što jeste, da radite ono što želite, da ste svoji. Uran vam daje tu energiju električnog naboja koja naglo sijevne i upali lampicu spoznaje. Nekad i nešto uništi, spali kako bi se moglo dalje. Jer s Uranom uvijek ima nešto vrijedno što je dobro usvojiti, naučiti, upoznati, pa je u to ime važno osloboditi se okova koji nas drže na mjestu. 

Što kada saznaju da ih partner vara? Bik podivlja, Rak oprašta
Što kada saznaju da ih partner vara? Bik podivlja, Rak oprašta

Riba

Planet vladar: Neptun

Vaš planet vladar u rimskoj mitologiji bog je mora. Voda, more je simbol osjećajnosti, dubina do kojih je nekad teško doprijeti. Neptun vam daruje maštovitost, kreativnost, često i nadarenost za umjetnost.

Privlače vas nebo i oblaci, a na zemlju se spuštate samo povremeno, pa vam stvarnost nekad izmiče. Teško vam je povući, prepoznati tu granicu između mašte i realnosti. Imate iznimnu intuiciju i povezujete se s drugima kroz nebom darovanu empatiju i sposobnost dubokog suosjećanja. 

OŽENIO MAMU SVOG PRIJATELJA: 'Rugao mi se pa sam mu vratio'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...