Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Sve cipele, bilo visoke, ravne ili platforme, moraju biti udobne

Sve cipele, bilo visoke, ravne ili platforme, moraju biti udobne
9

Oko 75 posto ljudi će tijekom života barem jednom patiti od bolova u nogama, tvrde stručnjaci te ističu kako svaka vrsta cipela nosi određeni zdravstveni rizik

VIDEO

Ove modne jeseni nosit će se crne, bijele, bež, tamnoplave, ljubičaste, kaki i crvene cipele od lakirane i životinjske kože te satena i antilopa. Prilikom kupnje cipela, svakako osim ljepote, uzmite u obzir i udobnost. Naime, loša obuća može izazvati bolove u stopalima, koljenima i kralježnici. Ravne i visoke cipele mogu izazvati bol u stopalu i kralježnici, cipele "na špic" mogu dovesti do pojave kurijih očiju, a gumene čizme do gljivičnih infekcija.  

Ravne cipele

Ravne cipele su opasne za vaše zdravlje jer postoji rizik od bolova u ahilovoj tetivi i peti, puknuća pete i trkačke potkoljenice. Kako biste smanjili rizik koristite kreme za ispucale pete i nosite umetke za ublažavanje udaraca. Nose ih poznate dame, kao Pippa Middleton i Alexa Chung. 

Cipele "na špic"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Takve cipele stvaraju toliki pritisak na kožu i prste da mogu uzrokovati pojavu kurjih očiju. Da biste ublažili pritisak, koristite uloške za cipele. Ako imate tvrdu kožu na petama, nakon kupanja koristite kamen za tvrdu kožu kako bi je odstranili. Također primijenite antigljivične ili antibakterijske kreme kako bi spriječili infekcije. Cipele "na špic" su omiljene cipele glumice Cameron Diaz. 

Tenisice platforme

Tenisice na platformu mogu biti vrlo nestabilne i izazivati bol u stopalu. Za vježbanje izaberite tenisice s laganim potplatom koji se može presavinuti i štiti pete. Modne tenisice omiljena su obuća tinejdžerske zvijezde Willow Smith. 

Platforme

Istegnuće gležnja je vrlo moguće u platformama zato jer se u njima lako gubi ravnoteža. Kako biste to izbjegli izaberite platforme koje imaju puno remenja jer su stabilnije od ostalih. Noga će ostati na mjestu i neće kliziti. Platforme su omiljeni ljetni izbor za glumicu Hilary Swank. 

Gumene čizme

Gumene čizme izazivaju atletsko stopalo. Naime, zrak ne može cirkulirati pravilno oko nogu zbog čega se stvara vlažan okoliš pogodan za gljivične infekcije. Također se javljaju žuljevi i bolovi. Kako biste izbjegli infekcije i žuljeve nosite pamučne čarape i koristiti flastere protiv žuljeva. Manekenka Kate Moss voli nositi gumene čizme. 

Visoke pete

Visoke pete mogu biti opasne za kralježnicu i stopala, ali ujedno i učvršćuju mišiće zdjelice, tvrde stručnjaci. Također mogu uzrokovati pojavu koštunjavog otoka na bazi palca. Zato bi najbolje bilo naizmjence mijenjajti cipele različitih visina peta. Najpoznatija pobornica visokih peta je Victoria Beckham.

Balerinke

Balerinke mogu biti opasne za zdravlje zato jer se skližu, pa žene zato često kupuju manje brojeve. To može uzrokovati uvijanje prsti. Zato je najbolje pronaći širi par koji će olakšati pritisak. Balerinke nosi i britanska voditeljica Fearne Coton. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru