Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Sve muškarce zamišljam gole i neprestano mislim o seksu"

None Foto: http://www.rosebretecher.com/ 2

Rose Bretécher ima 29 godina, a s opsesivno-kompulzivnim poremećajem koji joj stvara neželjene misli bori se već 10 godina, a o tome progovara u svojoj knjizi

Zvuči kao san brojnih muškaraca - zgodna žena koja neprestano zamišlja seksualne scenarije, no za 29-godišnju Rose opsesija seksom predstavlja pakao. Naime, ona se s opsesivno kompulzivnim poremećajem usmjerenim na neželjene seksualne misli bori već deset godina, a postojalo je razdoblje u kojem zbog zamišljanja neznanaca golima i seksualnih scenarija s njima nije htjela izlaziti iz kuće, piše Daily Mail.

Problem je počeo u dobi od 15 godina, nakon što je vidjela jednog dječaka golog. Svake se godine sve više pojačavao, sve dok naposljetku nije završila na terapiji, koja joj je pomogla da se suoči s neželjenim mislima o seksu, pa čak i seksualnim halucinacijama.

Ovdje govori o svojim neželjenim mislima:

Sve veći broj ljudi danas pati od opsesivnog kompulzivnog poremećaja, a pretpostavlja se kako je on rezultat užurbanog načina života i prekomjernog stresa. Najčešće se radi o opsesijama poput pranja ruku, brojanju određenih predmeta i sličnim radnjama.

- Odrasla sam u katoličkoj obitelji te mi je bio šok što po cijele dane nisam mogla izbaciti slike penisa iz svoje glave, bilo da sam sjedila na obiteljskoj večeri ili predavanju. Bio je to pakao - kaže Rose.

Zbog svog je poremećaja nehotično i nesvjesno zamišljala gole i u seksualno eksplicitnim scenama prijatelje, članove obitelji, kolege, pa i neznance na cesti. Što je više razmišljala o tome kako te misli potisnuti, to se više opterećivala njima i prizivala ih.

Antidepresivi su također pogoršali problem, a najveći je učinak imala tzv. Prevencija izlaganjem i reakcijom, u kojoj je gledala scene golotinje i seksa kako bi se s njima suočila.

Postupno sam bila sve manje i manje tjeskobna razmišljajući o takvim scenama, ističe Rose koja svoju priču predstavlja zbog godina srama i nošenja sa stigmom,

Komentari (188)
  • zipa sad naše mačo tipove , kad počnu s komentarima - "kaj ne dođe ovdje" "javi se meni", "san svakog muškarca""pokazao bi ja njoj, pa više ne bi trebala zamišljati" itd.....a to je i bio cilj članka ...

    30. 9. 2015,   15:53
  • "..po cijele dane nisam mogla izbaciti slike penisa iz svoje glave,.." i ja draga i ja!

    30. 9. 2015,   16:54
  • uf i ja zamišljam gole žene i sex sa njima.mmmmmmmmmmmmm pa nije valjda da sam sada bolestan... :-P

    30. 9. 2015,   16:06