Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Sve o uljepšavanju trepavica: Obnovite ih ricinusovim uljem

Sve o uljepšavanju trepavica: Obnovite ih ricinusovim uljem
1

Izumio ju je Eugene Rimmel još u 19. stoljeću, a za današnju verziju zaslužan je kemičar T. L. Williams. 1913. ju je napravio za sestru Mabel kako bi ponovno osvojila bivšu ljubav

VIDEO

Oči su u prvom planu - guste obrve, metalik sjenila, smokey eyes, puno crne olovke te jako, jako dugačke i guste trepavice. Posljednje su svojevrstan make-up klasik - ženama kojima je šminkanje dio svakodnevne beauty rutine one su 'točka na i', a ni pobornice prirodnog izgleda ne zaboravljaju istaknuti trepavice maskarom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:08

Iako ju je izumio Eugene Rimmel još u 19. stoljeću, a u mnogim jezicima 'rimmel' i znači maskara, za današnju verziju zaslužan je kemičar T. L. Williams - 1913. napravio ju je za sestru Mabel kako bi navodno, ponovno osvojila bivšu ljubav. Sto godina poslije još 'padamo' na njezin magičan efekt.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Možda je vrijeme da, ako već niste, isprobate umjetne trepavice ili se odlučite za ugradnju ekstenzija. Danas je to uobičajen tretman u većini kozmetičkih salona. Iako je kompletan dojam ekstenzija toliko uvjerljiv da na njih nije potrebno nanositi maskaru, odlazak u kozmetički salon dva puta na mjesec (što je preporučena dinamika obnavljanja ekstenzija) nekima će ipak biti preskupo.

Greške u šminkanju zbog kojih izgledate starije: Boja ruža...
Greške u šminkanju zbog kojih izgledate starije: Boja ruža...

Zato se na tržištu može naći i više vrsta umjetnih trepavica. Za početnike su najbolje one u komadu. Važno je da dužina trakice na kojoj su trepavice bude u skladu s dužinom oka, ako je potrebno, lako se korigiraju škaricama. Na trakicu se stavlja tanak sloj ljepila koji treba ostaviti nekoliko sekundi dok se ne počne prirodno zgušnjavati. Lijepimo ih uz korijen prirodnih tako da centriramo sredinu kapka i sredinu umjetnih trepavica te pritisnemo krajeve. Na kraju nanosimo maskaru.

Dreamstime

Upravo odabir maskare mnogim ženama zadaje glavobolju, a pri potrazi za onom savršenom često se 'baci' mnogo novca. Prije odlaska u kupnju prije svega trebamo znati kakav učinak želimo postići. Danas postoje maskare za produljenje, volumen, dramatičan izgled... Na primjer, posljednji na tankim i rijetkim trepavicama jednostavno neće izgledati dramatično. Također takvi proizvodi imaju i dodatne pigmente za izraženiju boju te uvijek bolje izgledaju na gustim i dugim trepavicama.

Za maskaru je važno da joj tekstura nije previše vodenasta jer će se tada gotovo sigurno preslikavati na kapke, a nećete pogriješiti ni ako kupite umjerenu veličinu četkice, ni pregustu ni prerijetku, kojom možete precizno baratati. Prije maskare preporučuje se nanijeti tzv. bazu - proizvod sličan maskari, najčešće bijele boje koji istodobno njeguje trepavice i daje im volumen.

Njega trepavica počinje redovitim čišćenjem lica, odnosno skidanjem maskare losionom na bazi ulja. Može se dogoditi da agresivnim potezima blazinicom te neprikladnim proizvodom koji teže skida maskaru oštećujemo trepavice pa ih je potrebno dodatno 'ojačati'.

Oprez sa šminkom! Od šljokica možete dobiti alergiju na hranu
Oprez sa šminkom! Od šljokica možete dobiti alergiju na hranu

Vrlo se često koristi ricinusovo ulje koje na prirodan način obnavlja trepavice, a sve su popularniji serumi za brži rast trepavica koji se mogu naći u ljekarnama i parfumerijama. Sve maskare na tržištu sadrže formule za njegu te bi trebale odgovarati i najosjetljivijim očima.

Smeđa maskara gotovo uvijek izgleda potpuno prirodno. Kao da šminke uopće i nema, a trepavice su ipak izraženije. Crna je rezervirana za dramatičniji izgled. Ako maskaru nanosimo i na gornje i na donje kapke, poslužite se trikom koji će pogledu dati lijepu prodornost - gornje trepavice istaknite jače od donjih. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

08:59
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru