Obavijesti

Lifestyle

Komentari 49

Sve prednosti brade: Štiti od UV zraka i čuva od pojave bora

Sve prednosti brade: Štiti od UV zraka i čuva od pojave bora

Dlaka brade ima čvrst i gusti korijen koji služi kao odlična potpora tkivu kože što znači da muškarci imaju manje bora nego žene. Zaštićeni su i od vjetra i hladnoće što također doprinosi manjem stvaranju bora...

VIDEO

Brada glavu čuva, ali samo ako se čisti i redovito njeguje, potvrdila nam je poznata dermatologinja Ivana Nola te pojasnila da muškarce čuva od sunca, opeklina, alergena i bora, dok se žene ne mogu pohvaliti tako moćnim štitom.

Fashionable couple with scissors

Pravilno njegovana brada od strane vlasnika i frizera može biti pravi izvor blagostanja.

- Prva prednost je UV faktor. Brada štiti muškarce od opasnih sunčevih zraka i UV zračenja. Istraživanja pokazuju da zaustavlja 95 posto štetnih zračenja, ovisno o gustoći dlake - otkriva dermatologinja Ivana Nola. Kaže da u ovom slučaju priroda nije bila fer prema ženama.

8172565

- Dlaka brade ima čvrsti i gusti korijen koji služi kao odlična potpora tkivu kože što znači da muškarci imaju manje bora nego žene. Brada ih štiti i od ostalih vanjskih utjecaja, poput hladnoće ili topline, što također pridonosi manjem stvaranju bora. Mladolik izgled garantira i činjenica da ljeti uvijek imaju UV zaštitu na sebi, i to u obliku brade - kaže Nola. Priroda je prema muškom spolu bila zaista široke ruke pa se pobrinula da, osim UV zaštite, imaju i štit od hladnoće i prehlade.

Zašto nekim muškarcima brada nije gusta, gruba i muževnija?
Zašto nekim muškarcima brada nije gusta, gruba i muževnija?

- Ako je brada jako gusta, posebno na vratu, onda grije i štiti od ledenog zraka pa može spriječiti bol u grlu i prehlade - kaže dermatologinja i daje odgovor na pitanje što je onda muškarac bez brkova.

- Život s alergijama je lakši uz dobar brk. On štiti od ulaza alergena i peludi u nos pa su pluća bolje zaštićena od potencijalno opasnih čestica - tvrdi Nola.

Da bismo iz brade izvukli samo najbolje, treba je redovito njegovati, a dermatologinja savjetuje izbjegavanje žileta. Zlatnog pravila drži se bivši nogometaš Stipe Pletikosa (40).

- Nikad u životu bradu nisam obrijao žiletom, uvijek sam je skraćivao trimerom. Sad sam u fazi puštanja brade. Dobro se osjećam i uopće ne razmišljam o njoj - kaže Pletikosa. Poznati kuhar Ivan Pažanin žilet je zadnji put koristio prije sedam godina i od tada nije ni pomislio na njegovo korištenje.

3,2,1, kuhaj

- Brigu o bradi prepuštam profesionalcima, a na žilete ne pristajem. Bradu bih obrijao samo u humanitarne svrhe, kaže Pažanin i dodaje da bradu njeguje profesionalnim proizvodima.

DIDA TONI REKAO ŠTO MISLI O HANI IZ GOSPODINA SAVRŠENOG: 'Ona gleda samo sebe i druge žene pored nje nemaju šanse'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje