Obavijesti

Lifestyle

Komentari 44

Svi loši motivi za seks: Osveta, kontrola, tuga i iskorištavanje

Svi loši motivi za seks: Osveta, kontrola, tuga i iskorištavanje
1

Seks neće dokazati bivšem partneru što je izgubio, tuga se neće izliječiti seksom uz krivog partnera niti će seks s nekim tko je zaljubljen u vas vratiti samopouzdanje

VIDEO

Često se kaže kako je tanka linija između osvete i strasti, a sama definicija osvete označava užitak proizašao iz kažnjavanja. Razlozi za seks iz osvete su brojni, a jedan od njih je i pokušaj podsjećanja bivšeg ili bivše na to što je izgubio i što propušta. Takav ljubavnički odnos čest je nakon prekinutih veza u kojima je ostalo puno nerazjašnjenih stvari i osjećaja. Iako ste svjesni da ste prekinuli, bivši vam je partner često u mislima jer vas je duboko povrijedio. Tako dolazite na ideju da ga zavedete i ponovno se nađete u poziciji moći, tj. da on postane strana koja pati.

Nakon bolnog prekida nužno je prihvatiti činjenicu da je veza gotova i emocionalno se distancirati čak i ako nismo dobili odgovore i potrebna objašnjenja. Fizička udaljenost od bivšeg partnera tada je ključna. Iniciranje seksa s nekim koga ste voljeli, a sada mrzite velika je greška. Zbog njega ćete se ponovno naći u začaranom krugu suprotstavljenih osjećaja i teško krenuti dalje.

Seks da biste izbjegli tugu

Često je lakše potražiti utjehu u prolaznoj zabavi nego se suočiti sa svojom tugom ili usamljenošću. Seks iz tuge može biti rezultat i povrijeđenog ega ili nesretne ljubavi, pa postaje način da sami sebi dokažete kako ste i dalje poželjni i uspješni u zavođenju. Takav seks pravi je gubitak vremena jer s njime možete povrijediti drugu stranu koja može željeti nešto više od samo fizičkog odnosa, a osim toga može vas dodatno gurnuti u depresiju ako ne ispuni vaša očekivanja te nakon seksa ne osjetite da ste "odjednom preboljeli".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Seksom do kontrole

Svjesni ste da je druga strana zaljubljena u vas, ali vi ne osjećate isto i upuštate se u takav odnos isključivo zbog svog ega. No seks u kojem je jedna strana podređena, a drugoj nije nimalo stalo uvijek je loša ideja. Iako biste vi apsolutno dominirali i kontrolirali takav odnos, u njemu nećete pronaći užitak jer nema poštovanja. Radije iskreno recite da niste zainteresirani, nego da se upuštate u seks kako bi manipulirali tuđim osjećajima i "pumpali" svoj ego.

Netko vas je prevario i sad se osvećujete svima

Prevara je bolna izdaja koja može naštetiti svim budućim odnosima zbog otežanog uspostavljanja povjerenja. No očekivati da će vam svaki sljedeći partner/ica to napraviti je suludo, a još gore "pripremati teren" za to i za svoje eventualne prijestupe. Osim krivnje i grižnje savjesti, stvarat ćete i odnose na potpuno krivim temeljima koji se rijetko mogu pretvoriti u stabilne i ispunjavajuće jer im na takav način niste ni pristupili.

Seks za iskorištavanje

Nakon prekida veze koja vas je iscrpila do te mjere sa se osjećate iskorišteno i bez imalo samopouzdanja, iskorištavanje nekog samo za seks može zvučati kao primamljiva ideja. Za seks se tada obično bira netko tko "nije na vašem nivou", bilo po iskustvu ili starosti, a služi samo da se osvetite nekom drugom tko vas je povrijedio. Nemojte to raditi, jer ćete kasnije manje cijeniti sebe zbog loših stvari koje ste učinili, koliko god se zbog toga trenutno dobro osjećate.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'