Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svima u obitelji poklonio DNK testove - i skoro uništio Božić

Čim smo svi otvorili poklone mama je počela paničariti. Rekla je da 'ne želi da se testiramo jer brine da ti kućni DNK testovi sadrže neke štetne kemikalije' no bilo je i očito da to nije pravi razlog

Jedan je muškarac, kako prenosi britanski Mirror, sve članove svoje obitelji odlučio za Božić obradovati - kućnim DNK testovima. Svima je skoro uništio ovaj, a lako je mogao i mnoge sljedeće Božiće. 

Svoju je priču ispričao na Redditu, a počeo je s objašnjenjem da je ranije ove godine tvrtka AncestryDNA imala kućne DNK testove na sniženju (u kojima se ostavi malo sline na sterilnom štapiću) pa je on, iz nekog razloga, pomislio kako bi to bio odličan božićni poklon. Kupio je šest komada: za sebe, mamu i tatu, brata i dvije sestre. 

Foto: Dreamstime

- Čim smo svi otvorili poklone mama je počela paničariti. Rekla je da 'ne želi da se testiramo jer brine da ti kućni DNK testovi sadrže neke štetne kemikalije' no bilo je i preočito da zapravo paničari iz nekog drugog razloga - ispričao je  muškarac za Reddit, a odlučio je ostati anoniman. Dodaje da su majci objasnili da testovi ne sadrže ništa toksično, ali ona je bila odlučna.

Dreamstime ZA BLAGOSTANJE U 2019. Stara vjerovanja: Ova hrana će ljudima donijeti sreću i ljubav

- Kasnije, nakon nekoliko sati, nas je počela uvjeravati da je dovoljno da se samo jedan od nas testira jer ćemo, prema njenim riječima, 'ionako svi imati iste rezultate jer smo braća pa bolje da druge testove vratim u ljekarnu i uštedim novac'. 

Foto: Dreamstime

Budući da se svo troje djece i nakon tog majčinog pokušaja još htjelo testirati, napetost je rasla. Kako je mladić napisao, roditelji su otišli u spavaću sobu na kat gdje su se nastavili svađati narednih sat vremena dok se četvero djece u prizemlju pitalo što se događa. A onda je došlo do zapleta. Roditelji su se spustili i svima im objasnili da jedno od njih ima drugog oca. 

- Ispalo je da je otac moje sestre umro brzo nakon njenog rođenja. To je za mamu bilo jako teško razdoblje, ali je imala prijatelja s kojim je sve lakše prebrodila. Kasnije se u tog prijatelja, mog oca, i zaljubila pa su zajedno osnovali ostatak moje obitelji - ispričao je anonimni muškarac. 

Foto: Dreamstime

Nakon ovog objašnjenja je bračni par po prvi put djeci pokazao i fotografije iz tog razdoblja, na kojima je i djevojčin pokojni otac. A muškarac koji je cijelu priču započeo bizarnim smislom za darivanje tvrdi kako su događaji s Badnjaka članove njegove obitelji još više zbližili.

- Ovo je Božić koji nećemo zaboraviti. I da, naravno, ipak ćemo svi napraviti test - dodao je.

Komentari (33)
  • Vec je bio clanak o tome u kojem je pisalo : Statistika pokazuje kako u Hrvatskoj također svaki peti muškarac zapravo nije otac djetetu kojemu je službeno roditelj, a u Srbiji je to slučaj kod svakog trećeg muškarca koji se podvrgne provjerama očinstva.

    2. 1. 2019,   16:23
  • Eto kakve su zene, rekao bi joj svasta nesta ali nije vrijedno crvenog kartona, uglavnom svaka od njih ima tako po jednog "prijatelja" s kojim sve lakše prebrodi.

    2. 1. 2019,   16:22
  • Zaklela se zemlja raju da se tajne sve saznaju

    2. 1. 2019,   15:38