Obavijesti

Lifestyle

Komentari 22

Svjedočanstva: Video nadzor u dječjoj sobi pokazao je 'duha'

Svjedočanstva: Video nadzor u dječjoj sobi pokazao je 'duha'
1

Roditelji širom svijeta se zaklinju da njihovi uređaji za videonadzor prikazuju paranormalne aktivnosti u dječjoj sobi. Neki vjeruju da djecu posjećuju duhovi umrlih članova obitelji...

VIDEO

Roditeljski forumi prepuni su postova i komentara koji se bave zelenim i plavim svjetlima koje noću vide u dječjim sobama, i to na monitorima video-nadzora. Neki su išli toliko daleko da ga uopće nisu kupovali zbog straha i jeze koja se javlja svaku večer - da duhovi hodaju po dječjoj sobi.

Kuglična svjetlost, svjedoče, javlja se samo u dječjim sobama i ni u jednoj drugoj sobi, a koliko traje ovisi. Neki roditelji svjedoče o nekoliko minuta aktivnosti svakih par večeri, odnosno nekoliko puta mjesečno, piše Daily Mail. 

Pokretanje videa...

02:57

U videu koji je objavljen 2016. godine, beba Connor kao da posjeduje natprirodne vještine balansirajući na boku svog krevetića 22 sekunde. To je, zajedno s njegovim blistavim očima i brzim pokretima glave, natjeralo milijune gledatelja da nagađaju o tome da je dijete opsjednuto. Njegovi roditelji Chuck i Kate Booth bili su s optuženi za lažiranje videa.

  
Mitchell Mansfield, tvrdi da je svjetleća kuglica lebdjela iznad krevetića njegova sina svaku večer oko 11 sati i tako nekoliko tjedana u zaredom. To je trajalo oko sat vremena. 

Australka Jade Yates kaže da je gledala svoju kćer Ruby kako spava kroz monitor kada se na ekranu pojavila sjenovita figura i nekoliko minuta se zadržala iznad bebe. 

Excuse the dirty monitor screen, this was the first vidio only moments before the one I posted last night.

Objavljuje Jade Yates u Subota, 23. siječnja 2016.

Fare to say I won't be sleeping vary well tonight, who believes in goasts I didn't until about 5 mins ago, this is a video thru my baby monitor of ruby in bed but ruby is the white sleeping baby in the front top left of the cot, in her room with the door shut and know body else in there, well so I thought u make up Ur own Mind one freaked out mumma right hear.

Objavljuje Jade Yates u Subota, 23. siječnja 2016.

Dolazi nam baka?

Sarah je za Daily Mail ispričala kako spavaća soba njena šestogodišnjeg sina, koja je po danu ispunjena Lego kockama i knjigama, noću kao da postaje "poligon". 

- Ovo je nekada bio dom suprugove bake. Njegova spavaća soba sada, bila je njena kuhinja u kojoj je provela veći dio svog vremena prije nego što je preminula. Nakon toga zgrada je preuređena - kazala je Sarah, te dodala da joj sin ima šest godina i da još uvijek koriste monitor za bebe jer je njegova soba malo udaljenija od njihove. 

- Otkako je tamo počeo spavati prije pet godina, redovito smo vidjeli dva izvora svjetla na monitoru - jedan je okrugla kugla, a drugi nalik na traku koja se kreće po sobi različitom brzinom - kaže Sarah. Ona i njezin suprug pokušali su pronaći racionalno objašnjenje za tu svjetlost, ali nisu uspjeli.

- Jedne noći, nakon čaše vina, pitala sam svog supruga misli li da je moguće da je njegova baka još uvijek prisutna u kući. Bio je skeptičan, ali odlučili smo testirati tu teoriju. Stojeći u hodniku ispred sobe i gledajući monitor, upitao je: "Bako, jesi li to ti? Ako jesi, možeš li dokazati da si tu?" Okrugla svjetleća kugla odmah je bljesnula po sobi. Zatim sam pitala: "Samo ga provjeravate?".

Dok je svjetlo lebdjelo na kraju kreveta, vidjeli smo udubinu na pokrivaču kao da tamo netko sjedi.

- Znam da zvuči suludo, ali vjerujem da je ona prisutna, možda zato što je to bilo njezino utočište dok je bila živa. Ne osjećam strah od toga. Ustvari, lijepo je pomisliti da pazi na svog unuka - zaključuje Sarah.

Muškarac koji ga pozdravlja

Jedna majka svjedočila je da tri kuglice bijele svjetlosti lebde nad otvorenim vratima sobe njenih sinova. 

- Smrznula sam se i pokušavala objasniti da je to samo odraz nečega, a onda su se kuglice počele dizati u zrak, i kružiti po sobi. Onda su postale jedna kugla i nestale - kaže Hayley, vlasnica tvrtke iz Cheshirea. 

- Sve je bilo gotovo za manje od 15 sekundi. Ubrzala sam stepenicama no kad sam ušla u sobu dječaci su spavali čvrsto, a u sobi je sve bilo vrlo mirno, ustaljeno. Bila sam vrlo potresena i uzrujana. Nikad više nisam ništa slično vidjela na monitoru. Ali nakon toga moj je najmlađi sin došao u fazu kad mi je pričao da je u njegovoj sobi muškarac. Mahao bi kad bi ga pozdravljao - kazala je Britanka. 

'Duhovi koriste te uređaje za komunikaciju'

Prema Amandi Tooke koja se bavi paranormalnim pojavama, novorođenčad i monitori su savršeni za privlačenje paranormalnih pojava.

- Bebe i mala djeca do sedme godine vrlo su osjetljivi na gledanje i slušanje duhova i anđela. Premladi su da su im se kaže da ne vjeruju u takve stvari, pa ih oni jednostavno prihvaćaju. Kako odrastamo, počinjemo smatrati kako te stvari ne postoje pa zatvorimo te kanale iako su svuda oko nas - kaže Amanda.

Vjeruje da duhovi koriste električne uređaje za komunikaciju, tako da nisu rijetki slučajevi da roditelji vide i čuju stvari na monitorima koje ne mogu objasniti. 

- To je "zlatna prilika" da duhovi progovore. Ne žele nas preplašiti cjelokupnim ukazanjem, pa koriste monitor kako bi se predstavili - kao svjetlost ili zvuk - objašnjava.

Umrli žele biti blizu unuka

Stacieina je svekrva umrla od raka kada je Stacie bila trudna s prvim djetetom, sinom. Kad mu je bilo tri mjeseca, premjestila je njegov krevetić iz spavaće sobe u vlastiti vrtić na kojem su bili vrlo škripavi podovi.

- Jedne noći, otprilike tjedan dana nakon što smo ga preselili u tu sobu, probudila sam se kad sam čula kako netko prolazi pored monitora. U početku sam mislila da je to moj suprug, a onda sam shvatila da je u krevetu pored mene. Tada sam potpuno jasno čula svekrvu kako govori: "Tako si savršen, tako sam ponosna na tebe". Skočila sam iz kreveta i potrčala u njegovu sobu, ali on je mirno spavao - prisjetila se Stacie.

- U vrijeme kad je umrla, doživjela sam vrlo jake, prijevremene trudove. Bila sam trudna samo 28 tjedana. Dvije godine nakon njene smrti, moje je drugo dijete, djevojčica, rođeno istog dana kada je ona umrla. Pred kraj tog porođaja, čula sam njezin glas kako me tješi i govori da imam djevojčicu. Teško je ne povjerovati da je htjela biti dio života svojih unuka i nakon smrti - dodala je.

Amanda vjeruje da je uobičajeno da oni koji su umrli žele biti u blizini kad se rodi dijete. 

- Ako su roditelji otvoreni za ideju da je pokojni rođak prisutan, tada mogu dobro vidjeti ili čuti aktivnosti koje bi u suprotnom bile propuštene ili odbačene jer su duhovi vrlo suptilni - kazala je stručnjakinja za paranormalno.

S medicinskog stajališta to izgleda drugačije

Psihologinja dr. Elena Touroni iz psihološke klinike Chelsea kaže da su sva ta "neobična" iskustva plod normalnih roditeljskih emocija, a ne paranormalnih stanja. 

Closeup portrait of young parents kissing beautiful newborn son

- Vrlo je prirodno da su roditelji, posebno oni male djece, pojačano anksioznosti i imaju velik osjećaj budnosti, što je potaknuto fiziološkim čimbenicima poput nedostatka sna, stresa i novih odgovornosti koje dolaze s roditeljstvom. To je vrijeme velikih promjena u svakom smislu i to može imati popriličan psihološki utjecaj - kaže dr. Touroni.

Roditelji, zbog toga više pažnje posvećuju onome što je oko njih, upravo zbog te pojačane zabrinutosti, primjećujući stvari koje su im možda prije promicale. Neki znakovi učinit će im se i opasnima, iako to realno nisu. 

Dr. Touroni objašnjava da je vjerovanje da je prisutan duh pokojnika ukorijenjena u tuzi, prije nego paranormalnom. 

- Dolazak djeteta može izazvati ujedno i osjećaj gubitka i duboko ukorijenjenu želju da taj odsutni član obitelji bude tamo. Dakle, čovjek može projicirati tu želju i vjerovati da je nešto što vide ili čuju "znak" njihove prisutnosti. To je potpuno razumljivo i ako nekomu pruža smirenost, nema štete u tome. Ova uvjerenja postaju problematična tek kad počnu utjecati na svakodnevni život roditelja. Primjerice, ako postanu paranoični u vezi sigurnosti svog djeteta ili ne mogu krenuti dalje nakon smrti voljene osobe jer vjeruju da su još one još uvijek prisutne - zaključila je psihologinja. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:21

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje