Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Svjetlucavi pastelni tonovi za svaki dan, ali i za noćni ‘look’

Svjetlucavi pastelni tonovi za svaki dan, ali i za noćni ‘look’
1

Sjajila boje lavande i sjenila u tonu marelice ili nježne ružičaste nose se ove sezone. Ljubičaste nijanse idu uz plave oči, a rozi tonovi odlično pristaju uz zelene oči

VIDEO

Čini se kako ove sezone pasteli izlaze iz sramežljive sfere i odijevaju fini sjaj blistavih čestica. Sitni čarobni prah ulazi u teksturu nježnih nijansi sladoleda: pistaccio, vanilija, nježna jagoda... Sve to nanosimo na oči, usne, obraze i nokte. 

Stiliziramo se inspirirani romantičnim svijetom proljetnog vrta jer su i latice inspiracija za makeup kolekcije koje ove sezone vladaju svijetom kozmetike. 

Od hit linija tu su sjajila izrazito nježne lavanda boje, optočene gotovo sedefastim česticama, sjenila za oči u tonovima marelice ili nježne ružičaste, pojačane srebrnastim tonom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No kako ih birati i kombinirati, a da ipak ne izgledamo poput lutke? Holivudski vizažist slavnih, James Vincent, ističe da se i pasteli biraju prema podtonu kože. 

- Ako je vaš podton žut, probajte hladne nijanse plave i ljubičaste, a ako je crveni, predlažem ružičaste ili žute pastelne nijanse. Ako vam se čini da vam oko okruženo pastelima djeluje nedefinirano, predlažem liniju tuša tik iznad oka, tek toliko kako biste istaknuli oblik. Inače lice može djelovati ‘isprano’ - kaže.

Dodaje i da pastele možete kombinirati i u odnosu na boju očiju. Primjerice, ljubičaste boje idu uz plave oči ili ružičaste uz zelene oči. To je također jedan od zanimljivih kontrasta. Smeđe će oči odlično naglasiti oni svijetli, topli, koraljni tonovi.

Catr. ArtCouleurs 160

Naravno, to ovisi i o prigodi. 

Tradicionalno noćni “look” ne vežemo često uz ove nježne nijanse, no čim su poprimile blistavi karakter glamura, i one su se progurale u prve redove. Naročito ako su na kapcima - barem četiri nijanse. 

Fernando Cadavid, također jedan od slavnih svjetskih vizažista, za pojačanje nijanse i stabilnost teksture predlaže bazu za kapke ili sloj tekućeg pudera. Čisti minimalizam postići ćete nanošenjem sličnog ružičastog tona na kapke, obraze i usne - kaže.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru