Obavijesti

Lifestyle

Komentari 80

Svoje mlijeko one koriste kao dezodorans, nakit, lubrikant...

Svoje mlijeko one koriste kao dezodorans, nakit, lubrikant...
1

Vjerovali ili ne, majčino mlijeko moguće je koristiti za nezamislive stvari, od liječenja infekcija do izrade nakita. Neke žene ga koriste za svašta dok se druge zgražaju

VIDEO

Imate li majčinog mlijeka više nego beba može popiti, ovdje je 10 pomalo čudnih načina kako ga iskoristiti. Neke žene to prakticiraju dok se druge zgražaju.

  • 1. Tekućina za kontaktne leće Dogodi li vam se da nemate pri ruci tekućinu za čišćenje kontaktnih leća, upotrijebite majčino mlijeko. Ono se koristi za liječenje očnih infekcija.
  • 2. Sapun Majčino mlijeko savršeno je začišćenje kože, a osim toga će je omekšati jer sadrži esencijalne proteine, aminokiseline i vitamin
  • 3. Liječi grlobolju Pijenje majčinog mlijeka ili grgljanje zapravo liječi grlobolju. Dokazano je kako kod novorođenčadi ublažava upalu grla.
  • 4. Dezodorans Neke majke tvrde kako koriste svoje mlijeko umjesto dezodoransa - jednostavno ga nanesu pod pazuhe i pričekaju da se osuši.
  • 5. Za uklanjanje šminke i akni Izdojeno mlijeko se stavi na blaznicu i ukloni se šminka s lica. Odlično je i za liječenje akni jer sadrži laurinsku kiselinu, a uz to koži daje baršunastu mekoću.
  • 6. Izrada nakita Od majčinog mlijeka je moguće napraviti nakit. Nicola Kamminga iz Velike Britanije posebnom tehnikom pretvara svoje mlijeko u nosiva umjetnička djela. Od toga je napravila unosan posao pa nakit izrađuje i za druge majke.
  • 7. Sastojci za kuhanje Sir, maslac, sladoled, pekarsi proizvodi - to je samo dio hrane za čiju pripremu neki ljudi koriste majčino mlijeko. Njegov okus je nešto slađi nego kod kravljeg mlijeka i ima dozu nečeg orašastog. 
  • 8. Pomaže kod uboda kukaca i opekotina od sunca Majčino mlijeko je prirodni antiseptik i može se bez problema koristiti kao pomoć kod uboda kukaca ili opekotina. Nanosi se direktno na kožu laganim tapkanjem.
  • 9. Kod infekcije uha Prirodni je lijek za liječenje infekcija uha kod djece i odraslih. Ukapa se tri do četiri kapi u zvukovod, i to je to.
  • 10. Seksualni lubrikant Da, dobro ste pročitali - majčino mlijeko je odlično mazivo i može se koristiti kao lubrikant tijekom seksa, piše Daily Mail.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru