Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Svojim dodirom je spasio život bratu blizancu u inkubatoru'

To je zaista čudo. Svojim zagrljajem mu je spasio život. Bilo je to fantastično promatrati, kao da nam svima žele reći kako ih nikada nismo trebali razdvajati, kazala je majka

Maleni Dylan i Deiniol iz Velike Britanije napunili su nedavno godinu dana, a medijsku pažnju privukli su lani. Rodili su se prerano, u 25 tjednu trudnoće. Dylan je težio malo više od 900 grama, a njegov brat Deiniol oko 850.

Objavljuje Hannah ZimunyaSubota, 9. ožujka 2019.

Njihova majka Hannah Zimunya (28) i otac Xavi (40), koji su u tom trenutku imala još troje djece kod kuće, problijedila su kada su im liječnici rekli neka se pripreme na najgore. Pluća su bebama bila toliko nerazvijena da su hitno bili prebačeni na odjel intenzivne neonatalne njege u bolnicu Royal Bolton.

Objavljuje Royal Bolton HospitalUtorak, 12. studenoga 2019.

Tamo su ih spojili na aparate za disanje i umotali u posebne plastične vrećice kako bi stvorili toplinu i vlagu nalik uvjetima u majčinom trbuhu.

Nakon 14 tjedana provedenih u bolnici Dylanovo stanje se počelo poboljšavati i liječnici su rekli roditeljima da ga mogu povesti kući. Ali, Deiniol je i dalje disao pomoću aparata i sve je više propadao nakon što su ga odvojili od brata.

'After the twins spent five minutes cuddled up together in the incubator, Deiniol's condition improved dramatically' ❤️

Objavljuje Daily MailPonedjeljak, 18. studenoga 2019.

Liječnici su organizirali sve da Dylan ode kući, a roditeljima su rekli kako bi bilo dobro da se oproste od malenog Deiniola jer nema puno šansi za preživljavanje. Međutim, samo pet minuta nakon što su Dylana stavili do onemoćalog brata u inkubator, dogodilo se čudo. Razina kisika mu se povećavala, a stanje mu se počelo dramatično popravljati.

Objavljuje Hannah ZimunyaSubota, 9. ožujka 2019.

'Dylan je svojom blizinom i dodirom spasio život bratu blizancu'

Otišli su sa Dylanom kući i dogovorili sa liječnicima da će ovakvo druženje ponoviti opet za dva dana. Nakon što je ponovo proveo neko vrijeme uz brata u inkubatoru, Deiniolu se stanje toliko popravilo da je počeo samostalno disati. Majka Hannah smatra da je Dylan svojom blizinom i dodirom spasio život bratu blizancu.

Objavljuje Hannah ZimunyaSrijeda, 3. travnja 2019.

- Nismo to očekivali, kao ni liječnici niti medicinske sestre. To je zaista čudo. Svojim zagrljajem mu je spasio život. Bilo je to fantastično promatrati, kao da nam svima žele reći kako ih nikada nismo trebali razdvajati. Ta veza između blizanaca doista postoji - rekla je presretna majka i dodala da su prošlog mjeseca napunili godinu dana. 

POGLEDAJTE IH U VIDEU:

Maleni je u bolnici proveo ukupno sedam mjeseci prije nego se napokon pridružio svojoj velikoj obitelji. Još uvijek dobiva kisik, ali postupno mu smanjuju dozu kako mu pluća postaju sve jača.

Ne postoji znanstveno objašnjenje za tako naglo i neočekivano poboljšanje zdravstvenog stanja, no poznato je da dodir pomaže, bilo roditeljski, bilo braće i sestara. Također, mnogi roditelji blizanaca vjeruju u tzv. spasilački zagrljaj blizanaca, prenosi Daily Mail.

Objavljuje Hannah ZimunyaNedjelja, 16. lipnja 2019.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (14)
  • Dobro, dokle više ove reklame s Ivanom Šarićem, čovjeku samo radite antireklamu, valjda vam je to jasno?

    19. 11. 2019,   21:41
  • Svaki novi život je čudo.Samo mu treba dati priliku da se ostvari.Čarolija napravi sve ostalo.

    19. 11. 2019,   21:08
  • Zadnja slika "vrh". Sretno ovoj velikoj obitelji.

    19. 11. 2019,   22:01