Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Tajna majstorice: U kuhinji je najvažnije slijediti svoj instinkt

Tajna majstorice: U kuhinji je najvažnije slijediti svoj instinkt
1

Umijeće uživanja: Kulinarska majstorica Kim O’Donnel otkriva kako kuhati veganski za ljubitelje mesa, ali i iz kuhanja izvući još više radoststi pravim stavom i voljom

VIDEO

Jelo ne mora biti ‘dosadno’ ako u njemu nema mesa, ističe američka stručnjakinja Kim O’Donnel, autorica “Bezmesne kuharice za ljubitelje mesa”. Iako i sama ljubiteljica mesa, O’Donnel je, svjesna važnosti zdrave navike “bezmesnog ponedjeljka”, osmislila 52 ukusna veganska recepta koja pokrivaju sva četiri godišnja doba. 

Tako vam je za Kimin nešto drukčiji umak pesto potrebno četvrtina ili pola šalice usitnjenih oraha, četiri šalice grubo nasjeckanih listova kelja, do dvije žlice soli, dva usitnjena češnja češnjaka, pola šalice maslinova ulja, pola šalice parmezana, sol i papar. U suhoj tavi na srednje jakoj vatri kratko propržite orahe dok ne zamirišu. Pripazite da ne zagore jer će jelo postati gorko. U loncu zakuhajte osam šalica vode te dodajte žličicu soli i kelj. Kuhajte nepoklopljeno desetak minuta pa ocijedite kelj. 

U blenderu izmiješajte kombinaciju češnjaka, oraha i kelja. Uz sporije blendanje polako ulijevajte maslinovo ulje te dodajte pola žličice soli. Premjestite pesto u zdjelu pa mu dodajte parmezan i papar.  

Domaćim začinima se otkriva čar trenutka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kim O’Donnel je uvjerena i kako u tehnologijom zaluđenom svijetu uzgajanje vlastitih namirnica, barem začina, pomaže cijeniti sadašnji trenutak. 

- Miris metvice, radost prve minirajčice, ima li što ljepše? - kaže Kim.

Zdrava podvala 

Djecu je lakše nagovoriti na zdrave namirnice; ako ih servirate kao namaz, pojest će ga, tvrdi O’Donnel.

Bez alata... 

Wok je ‘najbolji prijatelj’ ukusne, brze, zdrave, jednostavne i eksperimentalne kuhinje, ističe gastromajstorica.

Kim u zrnu je idealan partner kupusu 

Kim u prahu sjajno se slaže s kupusom, no onaj u zrnu dat će mu ‘življi’ okus. Pripremite tri žlice ulja, dva češnja češnjaka, kupus, poriluk, pola žlice soli i pola žličice kima u zrnu. Propirjajte češnjak te dodajte kupus, poriluk i sol. Kuhajte deset min pa dodajte kim. 

Pjevanje vodi savršenstvu

Unatoč iskustvu, tijesto za pizzu uvijek mi je ispadalo loše. Sve do posjeta prijateljice koja pizzu sprema pjevajući. Tad sam shvatila da sam pod stresom težnje za savršenstvom previše mijesila tijesto, kaže O’Donnel. Nakon što se opustila, ističe, stvari su sjele na mjesto. 

Uživanje je stvar stava, a ne vještine

Doživljavate li kuhanje kreativnim činom - čak i ako pripremate najjednostavnije jelo, u kuhinji ćete više uživati, a specijaliteti će biti puno ukusniji. U kuhinji svi imaju određenu (veliku ili malu) dozu kreativnosti, tvrdi O’Donnel. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru