Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Tajna vitkosti Cameron Diaz: Vježba između čak dva doručka

Tajna vitkosti Cameron Diaz: Vježba između čak dva doručka

Čim se probudim, obavezno moram nešto pojesti. To je obično kajgana ili jaja na oko na tostu. Često jedem i avokado, jabuku s maslacem od badema i zobenu kašu

VIDEO

Nakon što sam prešla polovicu tridesetih postala sam svjesnija važnosti uravnotežene prehrane i jedem puno zdravije nego prije. 
To sve dođe sa sazrijevanjem, kaže šarmantna holivudska glumica Cameron Diaz (46), koja se itekako može pohvaliti vitkom i zategnutom figurom. 

- Većinu toga što jedem sama skuham. Volim kuhati i uživam u kupnji hrane. Dobre prehrane nema bez truda. Najlakše je jesti vani - kaže glumica.

Što se tiče dnevne rutine, za sebe kaže da je jutarnji proteinski tip i da su joj potrebna dva obilna 'doručka'. 

Šokantna dijeta Angeline Jolie: Jede juhe, sjemenke i bombone
Šokantna dijeta Angeline Jolie: Jede juhe, sjemenke i bombone

- Čim se probudim, obavezno moram nešto pojesti. To je obično kajgana ili jaja na oko na tostu. Često jedem i avokado, jabuku s maslacem od badema i zobenu kašu. Ako mi paše, pojedem čak i piletinu - kaže te dodaje kako joj je to dovoljno da se ubaci u “petu brzinu” i započne s vježbanjem. Jutarnja tjelovježba za nju je neizostavna. Njezine omiljene aktivnosti su pilates, aerobni i trening snage. Kombinira trening visokog intenziteta i malo odmora. Hoda 30 sekundi, zatim trči 60 i tako naizmjence oko 20 minuta. Za snagu najviše radi čučnjeve i diže utege. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz) on

Nakon vježbanja na redu je obilan 'drugi doručak' koji je zapravo neka vrsta ranog ručka. S obzirom na to da su proteini neizostavan dio njezina svakog obroka, najčešće kombinira piletinu, žitarice i pečeno povrće. 

- Za večeru preko tjedna najviše volim skuhati domaću juhu od mesa i povrća. Uzmem sve što nađem u hladnjaku i stavim u lonac - kaže Cameron. Međuobroci kod nje ne postoje jer smatra da pojede dovoljno u glavnim obrocima, a njezina filozofija životne harmonije temelji se na četiri 'stupa' koji su međusobno povezani. 

- To su prehrana, dobar san, fizička aktivnost, koja nije samo odlazak u teretanu, nego i svakodnevno kretanje. U šetnji najbolje otpuštamo stres - kaže. Osim težnje za tjelesnim, važan joj je i duhovni mir. 

Piletina kakvu nikada u životu niste jeli: Top 4 odlična recepta
Piletina kakvu nikada u životu niste jeli: Top 4 odlična recepta

- Najviše me opuštaju večere ili roštilj s prijateljima. Tad pojedem i nešto nezdravo ili visokokalorično, poput odreska ili carskog mesa, no to nije važno. S vremena na vrijeme treba se opustiti i priuštiti si nešto po volji, osobito u društvu prijatelja - napominje.  

Mir pronalazi i u meditaciji koju prakticira jednom dnevno. Tvrdi da joj samo dvadeset minuta meditacije daje potrebnu energiju. Od začina, najdraži su joj limun, češnjak, maslinovo ulje, sol i origano. Smatra kako oni poprave okus svakog jela i može ih se staviti u gotovo sve. Ima i svoj specijalitet, a to su slasni janjeći kotleti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz) on

- Jednostavno ih je napraviti. Čarolija je u omjerima začina i vremenu koje odstoji u marinadi. Zatim ih ispečem na roštilju kako bi se sočno karamelizirali - kaže te se prisjeća kako se u njezinoj obitelji uz svako jelo služila bijela riža jer joj je otac bio Kubanac. Što se tiče prehrane, Cameron je planira tjedan dana unaprijed.

Nedjeljno popodne provede u kuhinji, opskrbljuje hladnjak i police mesom, voćem, povrćem... U nedjelju navečer uvijek mora imati dobro opskrbljen hladnjak. U životu i prehrani najvažnija joj je ravnoteža. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz) on

- Slijedim pravilo 80/20, što znači da 80 posto hrane koja se jede bude zdrava i hranjiva, a 20 posto masna, slatka ili slana hrana za kojom žudite - kaže glumica. Suautorica knjiga o dugovječnosti, ljepoti i vježbanju rado svoje savjete te tajne duhovnog zadovoljstva i ljepote dijeli s obožavateljima.

Cameron je uspješnija i ispunjenija nego ikad. Srednju dob ne smatra poražavajućom i u njoj vidi samo prednosti. U javnosti je se često može susresti bez šminke. Protivnica je današnjeg trenda koji nalaže da žena treba izgledati što mlađe.

- Ljepota dolazi sa sazrijevanjem. Važno je osjećati se dobro i biti sretan - zaključuje.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje